Abonament gratuit

Danone vinde cel mai mare producător de salate organice din SUA către Taylor Farms

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Danone vinde cel mai mare producător de salate organice din SUA către Taylor Farms

Grupul alimentar francez Danone a semnat un acord definitiv pentru vânzarea Earthbound Farms, divizia sa producătoare de salată organică din SUA, către Taylor Farms din California.

Termenii financiari ai ofertei nu au fost daţi publicităţii, conform Reuters.

Înstrăinarea Earthbound Farms, care a avut vânzări de circa 400 milioane de dolari în 2018, este parte a strategiei Danone de administrare a portofoliului său şi de optimizare a alocării de capital.

Directorul executiv al Danone, Emmanuel Faber, a declarat, în februarie, că divizia neprofitabilă Earthbound Farms este supusă unei "analize strategice intense".

Earthbound Farm, fondată în 1984 în California, este cel mai mare producător de salate organice din SUA. Compania a fost deţinută de WhiteWave Foods începând cu 2013. Danone a cumpărat WhiteWave în 2017, extinzându-şi în mod semnificativ prezenţa sa globală pe piaţa produselor alimentare organice.

Danone şi-a stabilit ca ţintă pentru 2019 o creştere a vânzărilor sale cu aproximativ 3%, respectiv o marjă de profit operaţional de peste 15% din vânzări, ceea ce îi va permite să realizeze obiectivele pentru 2020.

În 2018, Danone şi-a majorat vânzările cu 2,9%, la 24,65 miliarde de euro. Analiştii aşteptau un avans de 2,8%.

Marja de profit operaţional a urcat, anul trecut, cu 51 de puncte de bază, la 14,45% din vânzări, în timp ce estimările arătau o marjă de 14,64%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie