Dănuţ Porumb, înlocuit de Dan Stoicescu, în Consiliul CI-CO

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 noiembrie 2015

Dănuţ Porumb, înlocuit de Dan Stoicescu, în Consiliul CI-CO

Avocatul Dan Stoicescu îl înlocuieşte pe Dănuţ Porumb în Consiliul de Administraţie al CI-CO SA (CICO), în urma Adunării Generale de marţi, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

AGA a aprobat fixarea remuneraţiei noului membru CA şi stabilirea valorii asigurării profesionale pentru acesta.

Recent, Dan Stoicescu a fost numit membru în Consiliul SAI Muntenia Invest, în locul lui Dănuţ Porumb.

CI-CO a mai anunţat că Ilie Sima a demisionat din calitatea de administrator al companiei.

Luna trecută, Consiliul de Administraţie al CI-CO SA (CICO) a validat subscrierile din cadrul recentei majorări a capitalului social, astfel încât SIF Muntenia a ajuns la o participaţie de 97,33%, de la 92,15%.

Acţionarii "CI-CO" SA au decis, pe 15 ianuarie, majorarea capitalului social cu 6,49 milioane de lei, în numerar, pentru asigurarea capitalului de lucru.

Atunci, conducerea "CI-CO" a propus ca acţiunile subscrise să fie plătite în proporţie de 30%, la data subscrierii, iar restul în termen de cel mult trei ani de la data publicării hotărârii AGA în Monitorul Oficial.

SIF4 Muntenia fusese autorizată, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, să convoace acţionarii "CI-CO", după ce a apelat la instanţă, în urma neînţelegerilor cu conducerea societăţii.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în anul 2011, trimiterea în judecată a lui Sorin Beraru, într-un dosar privind fraudarea societăţii "CI-CO" SA cu 3,65 milioane de dolari, din 1999.

Omul de afaceri este prezumat că ar fi obţinut sprijinul direct al unor funcţionari din cadrul Fondului Proprietăţii de Stat pentru a cumpăra pachetul de 70% din acţiunile deţinute de F.P.S. la "CI-CO".

Potrivit DNA, funcţionarii F.P.S. au aprobat în mod nelegal cesionarea acţiunilor deţinute de F.P.S. la "CI-CO" către Societatea de Investiţii Financiare Muntenia.

În martie 1999, Sorin Beraru a cumpărat de la SIF Muntenia pachetul de 76,46% de acţiuni la "CI-CO", prin achiziţionarea atât în nume propriu, cât şi pe numele a două societăţi comerciale, controlate de fapt tot de el. Acţiunile au fost cumpărate la un interval de timp foarte scurt faţă de momentul cesionării, astfel încât eventualii ofertanţi să nu afle de cesiunea derulată cu o zi înainte, ceea ce ar fi determinat creşterea valorii acţiunilor în eventualitatea unei licitaţii, potrivit procurorilor. CNVM a dispus anularea tranzacţiei de cumpărare.

Acţiunile CICO sunt suspendate de la tranzacţionare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Jaf pe Rasdaq,CNVMR la datorie,ca de obicei...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro