DATORITĂ REGIMULUI FISCALMultinaţionalele se înghesuie să se înregistreze în Marea Britanie

Ziarul BURSA #Companii /

Multinaţionalele se înghesuie să se înregistreze în Marea Britanie

Cel puţin 20 de companii multinaţionale, majoritatea din Statele Unite, intenţionează să îşi transfere anul viitor sediile regionale sau globale în Marea Britanie, după eforturile guvernului de la Londra de a îmbunătăţi competitivitatea regimului fiscal, relatează Financial Times.

Potrivit firmei de consultanţă Ernst&Young, Marea Britanie a ajuns să concureze cu succes ţări cu taxe reduse precum Elveţia şi Singapore, în privinţa atragerii companiilor multinaţionale.

Venirea celor 20 de multinaţionale în Marea Britanie ar crea circa 2.000 de locuri de muncă cu remuneraţii ridicate, ar atrage şi ar genera venituri suplimentare de ordinul sutelor de milioane de lire sterline din impozite pe profit, pe forţa de muncă şi consum.

"Vedem că Marea Britanie câştigă mai des decât pierde în atragerea companiilor, ceea ce reprezintă o schimbare", a declarat John Dixon, director pentru taxe în Marea Britanie la Ernst & Young, citat de Mediafax.

Comentariile sale sunt încurajatoa-re pentru Trezorerie, care a modificat sistemul fiscal corporatist după ce mai multe multinaţionale şi-au transferat sediile centrale din Marea Britanie, în 2008.

Între companiile care şi-au mutat deja sediile globale în Marea Britanie se află asigurătorii Aon şi Lancashire Holdings şi Delphi Automotive, producător de componente auto.

În august, WPP, cea mai mare companie de publicitate din lume, a anunţat planuri de a reveni în Marea Britanie, din Irlanda.

Statele Unite sunt cea mai mare sursă de companii care analizează să se înregistreze în Marea Britanie, din cauza taxelor, chiar dacă autoritatea fiscală americană, Internal Revenue Service, a înăsprit în iunie reglementările, făcând mai dificil pentru companii să îşi schimbe domiciliul.

Companii din Asia şi Europa, inclusiv unele mari cu sedii regionale în Elveţia, sunt cu ochii pe Marea Britanie, potrivit E&Y.

Dixon a arătat că regimul fiscal britanic a devenit competitiv în raport cu alte ţări, ca rezultat al unul plan de reducere a impozitului pe profit în termen de doi ani, a unei facilităţi fiscale pentru redevenţele din patente şi a unor noi reguli referitoare la profiturile din străinătate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS