Abonament gratuit

De Crăciun şi Revelion, românii preferă hotelurile din ţară

I.M.
Comunicate de presă /

De Crăciun şi Revelion, românii preferă hotelurile din ţară

Românii care aleg anul acesta să petreacă vacanţa de Crăciun şi Revelion în ţară preferă hotelurile care oferă, pe lângă cazare şi masă, şi alte servicii precum sesiuni de wellness în salină, băi cu aburi, saune, clase de aqua-zumba şi aqua-gym sau petreceri tematice la piscină, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre. Solicitările pentru staţiunile balneare au crescut cu aproximativ 15% comparativ cu anul trecut.

Loredana Stanciu, managerul Departamentului Turism Intern din cadrul Christian Tour, a declarat: "Facilităţile şi serviciile pe care le oferă hotelurile au devenit criteriul după care turiştii români se orientează atunci când aleg destinaţia internă pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă. Prin urmare, nu e de mirare că topul destinaţiilor preferate pentru vacanţa de Crăciun şi Revelion este condus de staţiunea Băile Felix, urmată de Băile Herculane, unde turiştii beneficiază de pachete complete, cu servicii foarte bune de cazare şi masă, din care nu lipsesc programele de colinde, petrecerile şi mesele festive de Crăciun sau Revelion".

Românii au solicitat şi destinaţiile considerate clasice de către operatorii de turism, în perioada sărbătorilor, cum ar fi staţiunile de pe Valea Prahovei, zona Rucăr-Bran, Fundata, Moeciu, dar şi litoralul românesc.

"Pe litoral, sunt deja cunoscute programele de sărbători din Eforie Nord, Mamaia sau Mangalia, unde toate hotelurile care au pachete speciale de Revelion le pot satisface turiştilor şi solicitările pentru programe de relaxare. De exemplu, un hotel de 4 stele din Eforie Nord a creat un program care include o seară la piscină destinată doar adulţilor, cu DJ şi maşină de fum sincronizate cu masajele subacvale din bazin, o formă de hidroterapie recomandată şi persoanelor stresate", a adăugat Loredana Stanciu.

În ceea ce priveşte preţurile, în medie, tarifele pentru pachetele de Revelion în staţiunile balneare sunt mai mici decât cele în unele zone montane. De exemplu, pentru un sejur la un hotel de 4 stele în Băile Herculane un cuplu plăteşte, în medie, 3.300 lei pentru o cameră, în vreme ce în Sinaia tariful mediu la un hotel de 3 stele este de 4.000 lei pentru o cameră. Însă, şi în staţiunile balneare sunt hoteluri mai scumpe; de pildă, la un hotel de 5stele din Băile Felix tariful mediu pentru un pachet de Revelion creşte la 6.000 de lei/cameră.

Potrivit sursei citate, triştii care aleg sudul litoralului pentru minivacanţa de Anul Nou platesc în Mangalia, un pachet de Revelion la un hotel de 3 stele, în medie, cu 50% mai puţin decât unul pe Valea Prahovei, la o unitate de cazare din aceeaşi categorie.

În general, pentru vacanţa de Crăciun sau Revelion în ţară, românii rezervă patru nopţi de cazare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie