Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

DE LA COMPANIA NAŢIONALĂ A URANIULUINuclearelectrica va demara procedurile de cumpărare a activelor Sucursalei Feldioara

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Nuclearelectrica va demara procedurile de cumpărare a activelor Sucursalei Feldioara

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, alături de alţi acţionari ai Nuclearelectrica (SNN) au votat, în adunarea de astăzi, declanşarea procedurilor de cumpărare a activelor aferente Sucursalei Feldioara aparţinând Companiei Naţionale a Uraniului, prin negociere directă cu Compania, se arată într-un raport al producătorului de energie remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, s-a mai dat undă verde declanşării demersurilor în vederea transferului licenţei de concesiune a activităţii de exploatare în perimetrul Tulgheş - Grintieş, judeţul Neamţ, încheiată între Agenţia Naţională de Resurse Minerale (ANRM) şi Compania Naţională a Uraniului în temeiul prevederilor HG nr. 277/2000 privind aprobarea unor licenţe de concesiune a activităţilor de exploatare, încheiate între ANRM şi Compania Naţională a Uraniului.

În plus, acţionarii Nuclearelectrica au aprobat participarea companiei la constituirea Asociaţiei Producătorilor de Energie Electrică - HENRO şi a contribuţiei iniţiale la patrimoniul acesteia, precum şi aprobarea majorării cu 1,5 milioane de lei, respectiv o valoare maximă totală de 5,5 milioane de lei, a cuantumului Contractului de Împrumut acţionar, convertibil în acţiuni, către filiala EnergoNuclear.

Totodată, s-a mai aprobat vânzarea unui bloc de locuinţe, cu terenurile şi alte faciltăţi aferente, din Cernavodă, aflat în posesia companiei.

Recent, Nuclearelectrica a convocat acţionarii cu propunerea ca din rezultatul anului trecut, suma 498,42 milioane de lei, echivalentul a 92% din profit, să fie distribuită ca dividende.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 82,5% din producătorul de energie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS