Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Deficitul comercial a revenit pe scădere

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Exporturile au crescut cu 33% în aprilie 

Exporturile ţării noastre au înregistrat o dinamică pozitivă în luna aprilie, mărfurile exportate ridicându-se la 2,88 miliarde de euro, în creştere cu 33,3% (în euro) faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile au însumat 3,73 miliarde de euro, cu 21,2% mai mult faţă de luna aprilie 2009, potrivit datelor publicate, ieri, de către Institutul Naţional de Statis-tică.

Astfel, deficitul comercial al ţării a revenit pe scădere în luna aprilie, cumulând 850 de milioane de euro, cu 66 de milioane de euro mai puţin faţă de luna aprilie 2009.

În martie, ţara noastră a consemnat un avans anual al exporturilor de 15,1% şi o creştere a importurilor de 17,8%, calculat în euro.

Tot atunci, deficitul comercial al ţării a înregistrat prima creştere anuală de după septembrie 2008, plasându-se la 856 de milioane de euro, cu 28% mai mult faţă de perioa-da similară din 2009.

Deficitul comercial a ajuns la 2,81 miliarde de euro în primele patru luni ale anului, cu 10,5% mai mic (în euro) faţă de cel înregistrat în intervalul similar din 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie