Deficitul comercial a revenit pe scădere

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Macroeconomie /

Exporturile au crescut cu 33% în aprilie 

Exporturile ţării noastre au înregistrat o dinamică pozitivă în luna aprilie, mărfurile exportate ridicându-se la 2,88 miliarde de euro, în creştere cu 33,3% (în euro) faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce importurile au însumat 3,73 miliarde de euro, cu 21,2% mai mult faţă de luna aprilie 2009, potrivit datelor publicate, ieri, de către Institutul Naţional de Statis-tică.

Astfel, deficitul comercial al ţării a revenit pe scădere în luna aprilie, cumulând 850 de milioane de euro, cu 66 de milioane de euro mai puţin faţă de luna aprilie 2009.

În martie, ţara noastră a consemnat un avans anual al exporturilor de 15,1% şi o creştere a importurilor de 17,8%, calculat în euro.

Tot atunci, deficitul comercial al ţării a înregistrat prima creştere anuală de după septembrie 2008, plasându-se la 856 de milioane de euro, cu 28% mai mult faţă de perioa-da similară din 2009.

Deficitul comercial a ajuns la 2,81 miliarde de euro în primele patru luni ale anului, cu 10,5% mai mic (în euro) faţă de cel înregistrat în intervalul similar din 2009.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Energynomics Awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS