Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

DEŞI TRUMP AMENINŢĂ CĂ MĂREŞTE TAXELE VAMALE,China pregăteşte o delegaţie în SUA

Ziarul BURSA #Internaţional /

Ministerul de Externe de la Beijing a anunţat, ieri, că o delegaţie chineză se pregăteşte să meargă în Statele Unite pentru negocierile comerciale, chiar dacă preşedintele american Donald Trump a ameninţat pe Twitter că va majora tarifele pentru produse chinezeşti de ordinul sutelor de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al ministerului, Geng Shuang, care a făcut declaraţia într-un briefing de presă, nu a precizat dacă vicepremierul Liu He, care conduce negocierile comerciale cu Statele Unite, va mai face parte din delegaţie, aşa cum era prevăzut înainte de tweet-urile preşedintelui american, conform news.ro.

Duminică, Trump a escaladat puternic tensiunile dintre cele mai mari două economii ale lunii, cu mesaje pe Twitter în care a afirmat că negocierile sunt prea lente şi că vineri va majora tarifele pentru bunuri chinezeşti în valoare de 200 de miliarde de dolari, de la 10% la 25%. Preşedintele a mai afirmat că în curând va impune tarife de 25% pentru alte bunuri în valoare de 325 de miliarde de dolari.

Tweet-urile lui Trump au provocat zvonuri legate de anularea vizitei delegaţiei chineze la Washington pentru continuarea negocierilor.

Anunţul făcut pe Twitter marchează o schimbare majoră de ton din partea lui Trump, care a apreciat anterior progresele negocierilor cu China şi a lăudat relaţia avută cu preşedintele Xi Jinping.

Consilierul economice al Casei Albe, Larry Kudlow, a declarat, pentru Fox News, că tweet-ul preşedintelui reprezintă un avertisment dat chinezilor.

Dar Michael Pillsbury, consilier neoficial al lui Trump şi director pentru strategie în relaţiile cu China la Hudson Institute, a spus că Larry Kudlow minimalizează intenţia preşedintelui.

"Un război comercial SUA-China, rău pentru toată lumea", spune Warren Buffett

Investitorul american Warren Buffett, numărul 3 în topul miliardarilor realizat de revista Forbes, a avertizat ieri că un război comercial între SUA şi China ar fi "rău pentru toată lumea", transmite Reuters.

Buffett a făcut aceste remarci după ameninţările lansate de preşedintele american Donald Trump pe Twitter.

Miliardarul a subliniat pentru CNBC: "Când negociezi, cea mai bună tehnică este să te comporţi pe jumătate nebuneşte".

Potrivit lui Buffett, o ridicare a tonului înainte de negocieri este de înţeles, dar e ineficient "să arăţi pumnul şi pe urmă să-ţi admonestezi partenerul de negocieri cu degetul", conform Agerpres.

În opinia sa, ameninţările lui Trump nu fac decât să ridice miza pentru preşedintele chinez Xi Jinping.

"Vorbim de două personalităţi care sunt obişnuite să-şi impună voinţa în politică şi despre felul în care vor fi percepute în propriile lor ţări, în funcţie de comportament. Devine foarte complicat", a conchis Warren Buffett.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS