"Deutsche Bank", amendată cu 2,5 milioane de dolari în SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 octombrie 2015

"Deutsche Bank", amendată cu 2,5 milioane de dolari în SUA

Comisia pentru Tranzacţii Futures din SUA (CFTC) a amendat "Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, cu 2,5 milioane de dolari, punând astfel capăt în mod amiabil acuzaţiilor potrivit cărora instituţia financiară a raportat în mod necorespunzător tranzacţii swap aferente perioadei ianuarie 2013 - iulie 2015.

CFTC a anunţat că banca nu a abordat în mod activ şi nu a corectat erorile de raportare până când nu a fost înştiinţată în legătură cu investigaţia CFTC. În plus, Comisia susţine că "Deutsche Bank" nu a avut un sistem adecvat de supraveghere pentru tranzacţiile swap.

Potrivit CFTC, "Deutsche Bank" s-a conformat deciziei de impunere a amenzii fără să recunoască sau să nege concluziile anchetei. Oficialii băncii au refuzat să facă vreo declaraţie în acest sens.

Autoritatea americană a îndemnat "Deutsche Bank" să-şi îmbunătăţească controalele interne privind programul de raportare pentru operaţiunile swap.

Pe de altă parte, "Deutsche Bank" a anunţat că intenţionează să numească cel puţin o femeie în echipa sa managerială până la mijlocul lui 2017. Potrivit comunicatului emis ieri, femeile vor ocupa 17%, respectiv 21% din locurile primelor două niveluri de management. Ulterior, până la finele lui 2020, aceste cote ar urma să crească până la 20%, respectiv 25%.

În prezent nu există nicio femeie în rândul celor opt membri ai echipei manageriale a "Deutsche Bank".

"Deutsche Bank" AG a înregistrat, în trimestrul al doilea, o creştere semnificativă a profitului său, în baza rezultatelor diviziei de investment banking şi a reducerii taxelor.

Profitul net al băncii a crescut de mai bine de trei ori, la 796 milioane de euro, de la 237 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2014. Vânzările "Deutsche Bank" au ajuns la 9,2 miliarde euro, de la 7,86 miliarde euro. Pe segmentul de investment banking, banca a obţinut un profit înainte de taxe de 1,2 miliarde de euro, faţă de 885 milioane de euro în anul anterior.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro