"Deutsche Bank", amendată din nou în Statele Unite

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 februarie 2018

"Deutsche Bank", amendată din nou în Statele Unite

Traderii băncii, acuzaţi că au înşelat clienţii cu privire la preţurile obligaţiunilor

Acord amiabil de 4,5 milioane de dolari între bancă şi autoritatea pieţei de capital din SUA, pentru încheierea litigiului

"Deutsche Bank" AG, cea mai mare bancă germană, va plăti aproape 4,5 milioane de dolari în cadrul unui acord amiabil cu autoritatea pieţei de capital din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC), care a acuzat instituţia financiară că nu a reuşit să controleze traderii şi agenţii de vânzare care au minţit clienţii cu privire la preţurile obligaţiunilor. În urma acordului, banca va scăpa de acuzaţii.

Potrivit înţelegerii, banca va rambursa clienţilor peste 3,7 milioane de dolari şi va plăti o amendă de 750.000 de dolari în legătură cu ancheta pe care a derulat-o SEC cu privire la preţurile titlurilor de valoare garantate cu ipoteci comerciale (CMBS) în perioada 2011-2015.

Benjamin Solomon, care a fost şeful diviziei globale de produse securitizate - înainte să fie demis în august 2015 -, va plăti o amendă de 165.000 de dolari şi a acceptat o sus­pendare de 12 luni din industria valorilor mobiliare, conform SEC.

Potrivit SEC, "Deutsche Bank" şi Solomon, care a fost şi trader la CMBS, nu au reuşit să oprească traderii şi agenţii să suprataxeze clienţii, inclusiv prin inducerea în eroare a acestora cu privire la preţurile plătite de bancă.

Nici banca, nici Solomon nu au recunoscut şi nu au negat acuzaţiile aduse.

"Deutsche Bank" a informat că a luat "măsuri disciplinare adecvate, inclusiv demiterea în anumite cazuri".

Potrivit SEC, băncile trebuie să comunice informaţii corecte privind preţurile atunci când tranzacţionează cu clienţii "pe pieţe opace".

În ultimii ani, "Deutsche Bank" a fost vizată de mai multe acuzaţii la nivel mondial, rezultatele sale financiare fiind afectate puternic de costurile cu litigii.

În 2015, "Deutsche Bank" a consemnat pierderi nete de 6,7 miliarde de euro, faţă de un profit de 1,7 miliarde de euro în 2014, ca urmare a majorării provizioanelor pentru cheltuieli generate de litigii şi de restructurare. Un an mai târziu, "Deutsche Bank" a avut pierderi nete de 1,4 miliarde de euro, în condiţiile în care s-a confruntat cu amenzi semnificative.

Luna aceasta, "Deutsche Bank" a raportat pierderi în sumă de 497 de milioane de euro pentru anul 2017, care sunt mult mai mari decât estimau analiştii: 290 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro