Diabet, noi molecule în tratarea pacienţilor

Ziarul BURSA #Companii / 10 aprilie 2019

Sorina Pintea: "Din punctul meu de vedere, al specialiştilor din MS, credem că este momentul să acţionăm anul aceasta în ceea ce priveşte prevenţia".

Sorina Pintea: "Din punctul meu de vedere, al specialiştilor din MS, credem că este momentul să acţionăm anul aceasta în ceea ce priveşte prevenţia".

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că vor fi introduse în acest an noi molecule în tratarea pacienţilor cu diabet. Sorina Pintea a făcut anunţul la evenimentul de lansare a Forumului Român de Diabet: "În România sunt paşi foarte importanţi care se fac pentru tratamentul pacienţilor cu diabet. (...) Pentru toate patologiile anul trecut au fost introduse 37 de molecule noi, anul acesta deja avem pregătită o hotărâre de Guvern de modificare a HG 720 prin care vom introduce alte molecule, astfel încât să contribuim la ceea ce înseamnă tratamentul pacienţilor".

Ministrul a reamintit că fiecare spital care are în componenţă compartiment sau secţie pentru diabet poate să angajeze şi să utilizeze nutriţionişti: "Pentru diabet anul trecut s-au realizat progrese importante pornind de la înfiinţarea subprogramului pentru pacienţii cu diabet tip I, anul acesta - cu finanţarea suplimentară a programului naţional pentru pacienţii bolnavi de diabet (...). Din punctul meu de vedere, al specialiştilor din MS, credem că este momentul să acţionăm anul acesta în ceea ce priveşte prevenţia. O mai strânsă legătură şi o aplicare foarte clară a ceea ce noi am convenit încă de anul trecut cu Ministerul Educaţiei - o platformă comună Ministerul Sănătăţii-Ministerul Educaţiei - pentru a putea dezvolta principii noi de prevenţie şi educaţie pentru sănătate. Cred că diabetul se pretează cel mai bine la acest lucru. Este vorba de educaţia pe care trebuie să o facem în şcoli, bineîn-ţeles cu implicarea MS, cu implicarea tuturor factorilor interesaţi de a promova un stil de viaţă sănătos şi, nu în ultimul rând, cu Societatea Română de Diabet".

La rândul său, preşedintele CNAS, Adriana Cotel, a menţionat că numărul beneficiarilor programului naţional de diabet s-a dublat în doar zece ani, iar bugetul alocat anual pentru tratarea acestei boli s-a mărit de cinci ori, în acelaşi interval de timp, ajungând în anul 2018 la aproape 1,3 miliarde de lei: "Zvonurile care au circulat - şi anume că CNAS nu ar fi alocat un buget pentru sistemele de implementare şi monitorizare a insulinei - ţin să precizez că bugetul este alocat, el există, în ultimele două luni ale anului 2018 au fost peste 80 de astfel de sisteme de monitorizare a insulinei". Forumul Român de Diabet îşi propune să creeze un cadru de colaborare care să schimbe perspectiva asupra diabetului, militând pentru dezvoltarea integrată şi multidisciplinară a politicilor publice din domeniu. Diabetul poate fi combătut printr-o viziune complexă şi îndrăzneaţă, care include măsuri imediate în domeniul educaţiei populaţiei, prevenţiei, depistării timpurii şi managementului integrat al pacienţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro