Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

DIN CAUZA PRODUCŢIEI ENERGIEI DIN GAZE ŞI CĂRBUNE,Iulian Iancu: Preţul electricităţii va creşte cu 4,5-6%

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii /

Iulian Iancu: Preţul electricităţii va creşte cu 4,5-6%

La această majorare se vor adăuga şi alte creşteri, cum ar fi cele din producţia de electricitate din surse regenerabile 

Preţul energiei electrice va creşte, la consumatori, cu 4,5-6%, din ianuarie 2012, estimează Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor. Domnia sa susţine că această creştere va proveni doar din înlocuirea de către Hidroelectrica a sursei de producere a electricităţii, ca urmare a secetei: "Vom avea sigur o creştere de preţ la electricitate, întrucât jumătate din producţia Hidroelectrica a trebuit să fie înlocuită cu producţia pe gaze şi cărbune, care costă de trei ori mai mult. Estimez această creştere, astăzi, la 4,5-6%, fără să iau în calcul alte elemente, cum ar fi producţia de energie din surse regenerabile".

Potrivit domniei sale, debitul Dunării se apropie de minimul istoric: "Acum suntem undeva la 1.800 de metri cubi pe secundă. Dacă vom ajunge la 1.400 de mc/secundă, va fi afectată apa de răcire la Centrala de la Cernavodă şi va exis-ta riscul închiderii unuia dintre reactoare".

Iulian Iancu a mai subliniat că, din cauza faptului că minusul de la Hidroelectrica a fost suplinit cu resurse din cărbune, depozitele sunt cu 50% sub stocul de rezervă necesar pentru o funcţionare normală a sistemului în sezonul de iarnă.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. eolienele sunt doar o masina de facut bani pe SPATELE POPULATIEI, ce achita factura majorata de subventia acordata eolienelor, bagata pe gat cetatenilor de rand de politicienii cumparati de patronii parcurilor eoliene

  1. cacealmaua eoliana straina sustinuta de guvernul Boc:

   -95% din miliardele cu care se lauda ca investitii atrase, intra de fapt direct in conturile fabricilor de turbine straine, aflate in tarile lor de origine  

   -locuri de munca la noi se creaza putine si doar ptr cateva luni, adica la drumurile de acces pe tarlaua pe care se toarna talpa de beton a stalpului adus tot de afara, precum turbina. Pe urma , mentenanta si paza, se face de ani buni doar prin satelit. 

   -in orele cand nu bate vantul, reteaua trebuie echilibrata cu energie din termo (variatii care provoaca cresteri de poluare exponentiala) 

   -incasari fara risc ptr proprietari, garantate de stat; pe deasupra mai sunt si marite substantial prin subventii generoase oferite de guvern, rostogolite evident in facturile populatiei

   -deranjeaza fauna si reduce turismul in zona, datorita poluarii peisagistice (confirmat de toate tarile )  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie