Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

DIN CAUZA TENSIUNILOR ÎNTRE SUA ŞI IRAN:Londra, îngrijorată de riscul unui conflict "accidental" la Goful Persic

I.M.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Marea Britanie este îngrijorată de riscul unui conflict "accidetal" la Golful Persic, din cauza reintensificării tensiunilor între Statele Unite şi Iran, a avertizat astăzi, la Bruxelles, ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt, relatează AFP.

"Suntem foarte îngrijoraţi de riscul unui conflict accidental, din cauza escaladării tensiunilor. Vom împărtăşi aceste îngrijorări partenerilor noştri europeni şi cu Mike Pompeo", a declarat Jeremy Hunt la sosirea sa la Bruxelles, la o reuniune a miniştrilor de Externe din statele membre UE, la care s-a invitat secretarul de Stat american, scrie News.ro.

"Trebuie să veghem să nu punem Iranul pe calea nuclearizării. Deoarece, dacă Iranul devine o putere nucleară, vecinii săi vor voi probabil să devină puteri nucleare", a declarat el.

"Aceasta este regiunea cea mai instabilă din lume şi ar fi un pas enorm în direcţia greşită", a avertizat ministrul britanic.

"Cred că lucru de care avem noi nevoie este o perioadă de calm, pentru a ne asigura că toată lumea înţelege ceea ce gândesc celelate părţi", a insistat el.

Tensiunile între Statele Unite şi Iran s-au intensificat considerabil de săptămâna trecută.

Teheranul a anunţat suspendarea anumitor angajamente pe care şi le-a asumat în cadrul Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, la exact un an după ce preşedintele Donald Trump a retras Statele Unite din acord şi a impus sancţiuni Republicii islamice, conform News.ro.

Tereanul le-a dat europenilor un ultimatum, tot cu privire la acord, să le scoată în 60 de zile sectoarele petrolier şi bancar din izolarea sancţiunile americane. Altfel, Teheranul va renunţa la alte restricţii impuse programului său nuclear.

Europenii au respins acest ultimatum.

Washingtonul acuză la rândul său Teheranul că planifică atacuri "iminente" şi a hotărât să trimită o navă de război şi o baterie de rachete de tip Patriot la Golful Persic, unde sunt deja prezente un portavion şi bombardiere de tip B-52.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS