Antibiotice Iaşi
ICT

DIN DATA DE 15 MAIBiofarm a închis cinci sedii secundare de activitate

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 mai 2019

Biofarm a închis cinci sedii secundare de activitate

Consiliul de Administraţie al producătorului de medicamente Biofarm (BIO) a închis începând cu data de 15 mai cinci sedii secundare ce aveau obiect de activitate comerţul engros nespecializat, precum şi activităţi specifice pentru depozitare a anunţat ieri emitentul printr-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cele cinci sedii secundare pentru care s-a decis încetarea activităţii sunt din oraşele Arad, Cluj, Craiova, Cons-tanţa şi Iaşi. Emitentul mai precizează că menţiunea cuvenită a fost făcută în Oficiul Registrului Comerţului.

În adunarea din 23 aprilie, acţionarii companiei au aprobat împuternicirea Consiliului de Administraţie în vederea identificării de noi oportunitaţi de dezvoltare a societăţii prin achiziţia unor companii farmaceutice sau a unor branduri din ţara noastră, care dau posibilitatea de a duce la creşterea cotei de piaţă şi dezvoltarea portofoliului de produse Biofarm şi/sau companii farmaceutice internaţionale pentru dezvoltarea companiei pe plan internaţional.

În primul trimestru din acest an, compania controlată de către SIF Muntenia (SIF4) şi SIF Banat - Crişana (SIF1) în proporţie de peste 75% a raportat un profit în sumă de 16,25 milioane de lei, în primele trei luni din acest an, în creştere cu 36,5% faţă de profitul net de 11,88 milioane de lei realizat în primul trimestru din anul anterior.

Evoluţia a apărut în contextul în care veniturile din vânzări au crescut cu 12%, până la 48,671 milioane de lei, în aceste trei luni din anul curent, perioadă în care cheltuielile de exploatare (10,38 milioane de lei) şi cele cu materiile prime şi consumabile (9,2 milioane de lei) au scăzut cu 15,7%, respectiv 17,4%, profitul din exploatare înregistrând o evoluţie pozitivă de 46%, ajungând la 20,7 milioane de lei, în primele trei luni din an.

Compania are active curente de 166,68 milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de T1 2018, în timp ce datoriile curente reprezintă 61,74 milioane de lei, în urcare cu 2,8%. Activele imobilizate au crescut şi ele, cu 4,2%, totalul activelor ajungând la 303,39 milioane de lei, cu 6,28% mai mari decât activele deţinute la sfâarşitul lunii decembrie 2018.

Societatea are o valoare de piaţă la BVB de circa 316,3 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro