Directorul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, Paul Petrof, a fost reţinut în urma percheziţiilor efectuate de DNA într-un dosar de luare de mită şi trafic de influenţă

A.F.
Anticorupţie / 14 februarie

Directorul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, Paul Petrof, a fost reţinut în urma percheziţiilor efectuate de DNA într-un dosar de luare de mită şi trafic de influenţă

DNA a anunţat oficial, miercuri, reţinerea pentru 24 de ore a directorului Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, Paul Petrof, a lui Răzvan Cosmin Stamatescu, şef birou în cadrul Autorităţii Vamale Române, a trei funcţionari şi a încă unei persoane, conform unui comunicat DNA.

Conform comunicatului, "în perioada 2021-2023, inculpatul Stamatescu Răzvan-Cosmin ar fi acceptat de la un alt om de afaceri promisiunea remiterii unei sume de 10.000 de USD şi ar fi primit mai multe foloase necuvenite pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor poliţişti de frontieră şi că-i va determina pe aceştia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu în legătură cu realizarea unor controale asupra unor transporturi de mărfuri contrafăcute, de care era interesată persoana respectivă.

În aceeaşi perioadă, inculpatul Petrof Paul ar fi pretins de la un om de afaceri plata unui avans în sumă de 50.000 euro pentru achiziţia unui apartament şi alte foloase necuvenite, în schimbul "ajutorului" oferit acestuia din urmă în legătură cu obţinerea unor autorizaţii", susţine DNA.

Potrivit procurorilor, "în cursul anului 2023, în contextul efectuării unor controale, funcţionarii vamali Cernat Alexandru, Marin Marius, Teianu Nicolae-Ştefan, Vulcan Marian-Vladimir şi Gheorghe Demetrius ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri care-şi desfăşurau activitatea în mai multe centre comerciale situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov foloase necuvenite constând în sumele totale de 60.600 lei, 11.500 USD, 600 euro, 408 perechi (51 baxuri) de ghete sport şi 1.000 parfumuri contrafăcute. Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de cei cinci inculpaţi în scopul omisiunii întocmirii unei sesizări penale cu privire la problemele constatate şi implicit al finalizării controalelor într-un mod care să fie favorabil oamenilor de afaceri".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cazul acesta se repeta in fiecare vama. Daca sustine cineva ca este vreo vama in Romania in care nu se ia spaga, acel cineva este venit de pe Luna.

    Si noi vrem in Shengen.... 

    Sa te cheme “Petrof”, in primul rand nu trebuia sa ajunga director la Vama, pe asta scrie “mujic” cu litere de o schioapa:-)

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb