DIRECTORUL DSP IAŞI: ''Spitalul mobil de la Leţcani nu se poate redeschide mai devreme de o lună de zile''

G.U.
Miscellanea / 19 martie 2021

''Spitalul mobil de la Leţcani nu se poate redeschide mai devreme de o lună de zile''

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat, pentru Agerpres, că spitalul mobil de la Leţcani achiziţionat special pentru tratarea cazurilor de COVID-19 de autorităţile judeţene din Iaşi şi Neamţ nu va putea fi redeschis mai devreme de următoarele 30 de zile din cauza faptului că nu au fost remediate unele disfuncţionalităţi tehnice.

Directorul DSP Iaşi a declarat că proprietarul unităţii mobile de la Leţcani, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest constituită de consiliile judeţene Iaşi şi Neamţ, trebuia să rezolve 31 de deficienţe constatate de corpul de control al premierului, notează sursa citată.

Acesta a spus că problema cea mai dificilă este la instalaţia electrică internă, care este construită conform normativelor din Turcia. Trebuie angajaţi specialişti care să verifice dacă termenii de referinţă din Turcia sunt aceeaşi cu cele din România.

"În primul rând trebuie verificate instalaţiile electrice. Directorul Euronest (Alina Popa - n.red.) a angajat o firmă din România care face această analiză de proiect. Termenul de finalizare a lui este de o lună de zile. Mai devreme de o lună de zile nu se poate deschide. Dacă sunt găsite nonconformităţi, termenul se va prelungi pentru că vor trebui rezolvate. Se va aduce unitatea mobilă de la Botoşani, care de fapt este a Iaşiului. Începând de mâine (sâmbătă - n.red.) alocăm încă trei paturi la Terapia Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie. Sperăm să acoperim solicitările cu aceste două soluţii", a declarat dr. Vasile Cepoi.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr Florin Roşu, în subordinea căruia se află spitalul mobil de la Leţcani pe perioada pandemiei, a declarat că speră ca deficienţele să fie remediate în decurs de o lună, relatează Agerpres.

"Medical, aşa cum am mai spus, nu există nicio deficienţă. Noi îngrijim pacienţii. Există anumite deficienţe din punct de vedere tehnic care trebuie remediate. Un act medical de înaltă clasă, aşa cum e într-un oraş universitar, trebuie să beneficieze şi de o parte tehnică foarte bine fundamentată", a argumentat dr Forin Roşu.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost închis în luna ianuarie. Iniţial s-a anunţat că unitatea medicală va fi închisă pentru câteva zile, timp în care se vor face lucrări de dezinfectare şi sterilizare, precum şi lucrări de mentenanţă, însă de atunci spitalul nu a mai fost redeschis. În urmă cu două zile, din cauza ploii, intrarea în unitatea mobilă a fost inundată de apă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb