Discotecile au statut de societăţi comerciale

Ziarul BURSA #Companii / 20 februarie 2004

Şeful Serviciului de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul Ion Sultănescu, a declarat ieri, în conferinţă de pre-să, că discotecile au statut de societăţi comerciale şi sunt în-registrate la Registrul Comer-ţului, în conformitate cu Legea nr. 31/1990, republicată şi com-pletată prin Legea nr. 161/2003. Astfel, pentru func-ţio-narea unei discoteci sunt necesare avize din partea urmă-toa-relor instituţii: pompieri, mediu, Ministerul Agriculturii, Alimenta-ţiei şi Pădurilor, Agen-ţia Naţională Sanitar-Veterina-ră, Direc-ţia de Sănătate Publi-că, Minis-terul Apelor şi Protec-ţiei Mediu-lui, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Potrivit chestorului Sultănes-cu, funcţionarea şi stabilirea programului unei discoteci intră în competenţa consiliului local. În acest sens, patronul sau administratorul discotecii adresează o cerere administraţiei locale. De asemenea, conform prevederilor Legii nr. 507/2002, privind organizarea şi desfăşurarea unor activităţi economice de către persoane fizice, se pot constitui asociaţii familiale, care sunt autorizate să des-fă-şoare activităţi economice în toa-te domeniile, meseriile şi ocu-paţiile, cu excepţia celor stabilite sau interzise prin legi speciale. Conform art. 5 din legea menţionată, autorizaţia pentru desfăşurarea unor activităţi economice de către persoane fizice, precum şi pentru înfiinţarea şi funcţionarea de asociaţii familiale se eliberează, la cerere, de către primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, respectiv ai sectoarelor Capitalei.

Contravenţiile la aceste acte normative se constată de către primar, împuterniciţii acestuia, comisari ai gărzii financiare, ofiţeri şi agenţi de poliţie, ofiţeri şi subofiţeri din jandarmerie. Mă-sura suspendării activităţii localurilor de alimentaţie publică şi discotecilor se ia de către primar, cu privire la programul de funcţionare şi de instanţa de judecată pentru fapte repetate de tulburare a ordinii şi liniştii publice, la propunerea organului constatator, a mai spus chestorul Sultănescu.

De la începutul anului 2003 şi pînă în prezent, pentru neres-pectarea prevederilor legale, privind asigurarea măsurilor de ordine publică de către responsabili sau patroni de discoteci, poliţia a propus suspendarea activităţii pentru 95 de localuri, cele mai multe în judeţele: Neamţ - 24, Sibiu -19, Iaşi - 14, Vrancea şi Bihor - cîte 5. Din acestea, instanţele de judecată au dispus suspendarea activită-ţii în 56 de cazuri, cele mai multe la Neamţ -23, Sibiu -12, Covasna şi Suceava -4, a precizat chestorul Sultănescu.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro