Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”

DISCUŢII OFICIALE, LA ÎNCEPUT DE ANLudovic Orban, în periplu la Bruxelles

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Prim-ministrul Ludovic Orban se va afla, de mâine până joi, în vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficiali europeni şi ai NATO, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Şeful Guvernului va avea, mâine, o întrevedere bilaterală cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, urmată de o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene, respectiv cu negociatorul-şef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, Michel Barnier, comisarul european pentru vecinătate şi extindere Oliver Varhelyi, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene Frans Timmermans şi cu Johannes Hann, comisar european pentru buget şi resurse umane.

În cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, premierul are programată o întâlnire cu David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, la finalul căreia cei doi vor susţine o conferinţă de presă. În aceeaşi zi, Ludovic Orban se va întâlni cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European, după care va participa la reuniunea grupului PPE condus de Manfred Weber.

Şeful Guvernului va avea, miercuri, la sediul Comisiei Europene, întrevederi bilaterale cu Margrethe Vestager şi Valdis Dombrovskis, vicepreşedinţi executivi ai Comisiei Europene, precum şi cu Adina Vălean, comisar european pentru transport. Programul include şi o întâlnire cu europarlamentarii români, care va avea loc la sediul Reprezentanţei Permanente a României la UE.

În ultima zi a deplasării oficiale la Bruxelles, premierul se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, alături de care va susţine, ulterior întrevederii, o conferinţă de presă. Tot în cursul zilei de joi, premierul va avea o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, urmată de o conferinţă de presă susţinută de cei doi oficiali şi va participa la un dejun informal cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.

Vizita la Bruxelles include, totodată, întrevederi ale prim-ministrului Ludovic Orban cu preşedintele Partidului Popular European, Donald Tusk, şi secretarul general al Partidului Popular European, Antonio Lopez Isturiz, la sediul PPE.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS