Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

DNA CONTINUĂ INVESTIGAŢIILE CU PRIVIRE LA CALEA FERATĂ BUCUREŞTI-CONSTANŢAŞpagă de 1,9 milioane euro pentru plata facturilor

GHEORGHE IORGOVEANU
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi /

Şpagă de 1,9 milioane euro pentru plata facturilor

Fraudele constatate de procurorii anticorupţie cu privire la reabilitarea tronsonului de cale ferată Bucureşti-Constanţa mai aduc în faţa procurorilor un nou inculpat. Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că l-a pus sub control judiciar sub acuzaţia de trafic de influenţă pe cetăţeanul italian Mario La Sala, în dosarul referitor la modernizarea liniei ferate dintre Bucureşti şi Constanţa, în care fostul ministru de finanţe, Sebastian Vlădescu, este acuzat de DNA de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 - 2009, Vlădescu a primit de la adminis-tratorul austriac suma de aproximativ un milion de euro (reprezentând partea sa din comisionul pretins) în conturile bancare ale unor societăţi comerciale pe care le controla.

Tot în acest dosar, o fostă consilieră personală a ministrului Transportului, Ovidiu Silaghi, este urmărită penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru că a solicitat şi a primit o mită de aproape 2 milioane de euro. Mita ar fi fost trans-ferată prin SRL-ul Team Delta Proiect, societate înfiinţată de Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanţelor, în anul 2008. Vlădescu şi-a cedat acţiunile în firmă contra sumei de 3.000 de lei pe care a primit-o de la Mihaela-Vasilica Szechely.

Procurorii îl acuză pe Mario La Sala că în perioada iunie - iulie 2012 a pretins unui reprezentant al companiei de construcţii, suma de 1.900.000 euro, promiţându-i că, datorită influenţei pe care o are asupra ministrului transporturilor, îl va determina să se implice în rezolvarea problemei companiei de construcţii, legată de plăţile scadente şi restante ale CFR.

Ministrul Transporturilor în Guvernul Ponta (USL) era la vremea respectivă liberalul Ovidiu Silaghi.

Procurorii mai susţin că din suma totală, Mario La Sala a încasat 4.472.141 lei (1.020.550 euro), în perioada 05.11.2012 - 26.08.2013, prin intermediul a 34 de viramente bancare efectuate din contul societăţii Team Delta Proiect SRL în conturile a două societăţi belgiene aflate sub controlul său. În perioada imediat următoare, suma de 600.693 euro a fost virată din conturile societăţilor belgiene în conturile personale ale inculpatului Mario La Sala.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS