"Doi şoareci", câştigători la un concurs foto

O.D.
Ziarul BURSA #Lifestyle /

Gusturile nu se discută. Mai ales în domeniul artei. O imagine în care doi şoareci sunt surprinşi confruntându-se pe peronul unei staţii de metrou din Londra a fost cea mai votată de public în cadrul concursului Wildlife Photographer of the Year, organizat de Muzeul de Istorie Naturală londonez. Intitulată "Station Squabble", fotografia lui Sam Rowley a fost aleasă dintre peste 48.000 de imagini care prezintă viaţa sălbatică a animalelor. 

Imaginea surprinde doi şoareci bătându-se pe câteva firimituri găsite în staţia de metrou. "Toată lumea ştie de şoarecii de la metrou, dar nu cred că i-a mai văzut cineva până acum în această ipostază", a declarat pentru CNN Rowley, în vârstă de 25 de ani, cercetător la BBC. 

El a admis că s-a confruntat cu "priviri ciudate" din partea călătorilor pe când stătea întins pe peroanele din mai multe staţii londoneze, dar a adăugat: "Oamenii erau chiar curioşi - vorbăreţi şi drăguţi cu privire la întreaga situaţie".  Fotografia lui Rowley a primit premiul publicului Wildlife Photographer of the Year LUMIX miercuri, după ce a fost selectată dintr-o listă de 25 de imagini. 

Alte patru instantanee au fost lăudate, printre acestea aflându-se o imagine a unui urangutan obligat să ia parte la un spectacol în Bangkok, alta cu doi jaguari ţinând în colţi o anaconda în Brazilia, o fotografie cu un rinocer în Kenya şi cea a unui grup de reni. Michael Dixon, directorul Muzeului Natural de Istorie din Londra, a afirmat că instantaneul oferă "o privire fascinantă des­pre modul în care se desfăşoară viaţa sălbatică într-un mediu dominat de prezenţa omului''.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS