Donald Trump afirmă că trupe chineze se deplasează ''la frontiera cu Hong Kong''

I.M.A.
Internaţional /

Donald Trump

Donald Trump

Serviciile de informaţii americane au anunţat că are loc o desfăşurare a trupelor chineze ''la frontiera cu Hong Kong'', a scris marţi, pe Twitter, preşedintele american Donald Trump, care a lansat către ''toată lumea'' un apel la calm, transmit AFP şi dpa.

Într-un alt mesaj pe Twitter, liderul de la Casa Albă a menţionat că multe persoane l-au acuzat că este vinovat pentru ''problemele actuale din Hong Kong''. El şi-a exprimat speranţa că ''nimeni nu va fi ucis'' în timpul crizei din Hong Kong.

Ciocniri violente au avut loc marţi seara între zeci de poliţişti şi demonstranţi în aeroportul internaţional din Hong Kong, unde protestele antiguvernamentale au intrat în a cincea zi.

Poliţişti dotaţi cu scuturi au intrat în clădirea aeroportului la scurt timp după ora locală 23:00 (15:00 GMT). Protestatarii au construit baricade la intrarea în aerogară, în timp ce zeci de ofiţeri de poliţie înarmaţi încercau să intre în clădire, informează aceiaşi sursă.

Scandând ''Să luptăm pentru libertate!'', sute de manifestanţi au blocat marţi holul secţiunii de plecări. De asemenea, demonstranţii au ocupat marţi şi zona de sosiri unde le-au înmânat turiştilor fluturaşi de hârtie conţinând informaţii despre modul brutal în care poliţia din Hong Kong a reprimat protestele.

Demonstraţiile din Hong Kong au început pe data de 9 iunie, după ce Adunarea Legislativă locală adoptase un act normativ care ar fi permis extrădarea infractorilor către China continentală. Legea respectivă a fost ulterior suspendată.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Trebuie sa recunosc, fata de restul articolelor pe care le-am vazut pe aici, acesta e acceptabil. Nu ati mentionat ca exista video eliberate de statul chinezesc al deplasarii trupelor in chestiune, impreuna cu amenintarile de riguare. China comunista va folosi trupe armate ca sa suprime proteste civile pentru ca cetatenii protesteaza erodarea libertatii, fara doar si poate. Sa nu uitam - China comunista are zeci de milioane de disidenti si civili morti la fundatiile ei

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Un fake news ca atâtea altele

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS