ICT

DRAGOŞ MESAROŞ, GOLDRING:"Odată cu trecerea la statutul de emergentă, mă aştept să crească lichiditatea şi volatilitatea"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2020

Dragoş Mesaroş

Dragoş Mesaroş

Intrarea pieţei noastre de capital în liga celor emergente secundare a FTSE Russell va aduce o lichiditate mai mare, dar şi o volatilitate sporită, este de părere Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul societăţii Goldring.

Brokerul ne-a spus: "Personal mă aştept ca, odată cu trecerea la statutul de piaţă emergentă să crească lichiditatea dar şi volatilitatea, pentru că pieţele emergente sunt mult mai corelate cu cele importante din lume. Iar pieţele emergente sunt mai volatile decât cele de frontieră, catetegorie din care am făcut parte până acum".

Brokerul a punctat că, aşteptările erau ca, în prima zi de piaţă emergentă, să avem creşteri la Bursa de Valori Bucureşti, dar am avut scăderi, pentru că ne-am corelat cu deprecierile importante din pieţele externe.

"În plus, nu exclud ca la noi să fi existat, în ultima perioadă, unele înţelegeri privind preţurile la care la să se schimbe pachete de acţiuni între fondurile care voiau să iasă din piaţă şi cele care voiau să intre, ceea ce a dus cotaţiile sus. Au fost zile când am fost decorelaţi complet de evoluţiile externe. Iar apoi, joi şi vineri, tranzacţiile mari din preînchidere şi «deal-urile» au fost toate realizate la preţuri cât de cât apropiate de cele de atunci din piaţă. Dar este doar o bănuială", a adăugat Dragoş Mesaroş.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ipoteze verosimile dar care se potrivesc mai puțin la BVB. Elita managerială de la noi nu înțelege mecanismele pieței de capital, ii demoralizează pe posibiliii investitori, au alte reguli!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro