Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

LUCIAN ISAC, ESTINVEST:"Intrarea în eşalonul pieţelor emergente implică o corelare mai mare cu pieţele dezvoltate"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Lucian Isac

Lucian Isac

Accederea pieţei noastre de capital în categoria celor emergente secundare aduce o corelarea mai bună cu mişcările din marile pieţe ale lumii, este de părere Lucian Isac, director general al casei de brokeraj Estinvest.

Domnia sa ne-a spus: "Bineînţeles că promovarea în categoria pieţelor emergente secundare a agenţiei FTSE Russell este un pas foarte bun şi sperăm la o promovare şi din partea MSCI, când va fi cazul. Dar, după cum se pare încă din prima zi, intrarea în eşalonul pieţelor emergente implică o corelare mai mare cu pieţele dezvoltate ale lumii.

Iar din punctul meu de vedere, din pricina lichidităţii mult mai reduse de la Bursa de Valori Bucureşti, pot apărea momente când volatilitatea să se amplfice. Practic, orice mişcare mai amplă din pieţele internaţionale, în sus sau în jos, este posibil să se reflecte ceva mai pronuţat la noi".

Directorul casei de brokeraj şi-a exprimat speranţa ca, plecând de la pasul tocmai făcut, să se facă o mică reformă a pieţei noastre de capital, prin care să se atragă cât mai mulţi investitori, să crească lichiditatea, astfel încât mai multe companii de la BVB să intre în indicii agenţiei de evaluare.

"Iar aici mă refer la două lucruri. Segmentul investitorilor de retail, care trebuie neapărat să fie dezvoltat prin toate mijloacele avute la dispoziţie, atât de Bursa de Valori Bucureşti, de brokeri, cât şi de autorităţi. Şi partea de fiscalitate, care poate să ajute la creşterea retailului. Un exemplu care îmi vine în minte ar fi aplicarea unui impozit mai redus pentru investiţiile făcute pe perioade mai lungi. Iar aici este partea autorităţilor", a spus Lucian Isac.

Astfel, putem spera la îmbunătăţirea activităţii de la bursa noastră, a punctat directorul de la Estinvest, adăugând: "Şi poate că, în câţiva ani de zile, să mai creştem o treaptă, adică la emergentă avansată".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie