MARK DAVIS, DIRECTOR BERD PENTRU ROMÂNIA ŞI BULGARIA:"Trebuie să ţintim către upgrade-ul MSCI"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2020

Mark Davis

Mark Davis

"Peste 80% din fondurile pasive investesc prin benchmark-ul MSCI"

România trebuie să ţintească către upgrade-ul MSCI deoarece peste 80% din fondurile pasive investesc în pieţele emergente prin benchmark-ul MSCI, a spus Mark Davis, directorul regional al BERD pentru România şi Bulgaria. Potrivit acestuia, România va avea o pondere de aproape 0,04% în indicii FTSE Emerging All Cap şi FTSE Emerging.

Davis a afirmat: "Este o realizare importantă şi este la fel de important să menţinem momentumul. (...) Atât IPO-uri de companii private cât şi de companii de stat sunt necesare şi BERD este pregătită să investească, să pregătească şi să participe în IPO-uri de înaltă calitate dacă există oportunităţi. Salut viitoarea strategie de dezvoltare a pieţelor de capital din România (anunţată ca fiind în pregătire de către MFP şi ASF - n.r.) şi din nou BERD este pregătită să sprijinire colegii noştri din OECD şi contrapărţile din România prin experienţa noastră în Polonia, Grecia şi ţările baltice".

În acest context, a spus Davis, două tendinţe globale care apar sunt de menţionat: creşterea investiţiei pasive - 2,8 trilioane de dolari în SUA - şi investiţiile în active şi companii prietenoase cu mediul, unde alocările sunt de la sute de miliarde la trilioane în funcţie de sursă.

"În acest sens aplaud Bursa de Valori Bucureşti şi demersul de a se aventura în proiectul de Enviromental and Social Guvernance (ESG). Am observat eforturi similare în pieţe mai dezvoltate cum ar fi Varşovia şi Londra şi ele aduc roade. De asemenea trebuie să ţintim către upgrade-ul MSCI cum peste 80% din fondurile pasive din pieţele emergente fac plasamente prin benchmark-ul MSCI. Aş vrea să subliniez şi importanţa dezvoltării de produse cum ar fi instrumente tranzacţionabile pe termen scurt sub formă de commercial paper (emitere de datorie pe termen scurt - n.r.). Acestea pot fi instrumente foarte folositoare pe timpuri de incertitudine ridicată, iar asta proiectăm în ţările baltice şi suntem gata să promovăm şi în România", a mai spus Mark Davis.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro