CRISTIAN POPA, MEMBRU CA BNR:"Economisirea trebuie în continuare încurajată"

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2020

Cristian Popa

Cristian Popa

Economisirea trebuie în continuare încurajată pentru că o bază solidă de capital locală este o bază solidă de creştere economică, a spus Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), la evenimentul care a marcat trecerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în categoria pieţelor emergente secundare. Popa a mai spus că aceasta este o zi de sărbătoare pentru piaţa de capital românească şi că "BNR nu poate fi decât mândră că instituţia la a cărei creare şi creştere a ajutat" se dezvoltă şi se maturizează.

Popa a afirmat: "Economisirea trebuie în continuare încurajată pentru că o bază solidă de capital locală este o bază solidă de creştere economică. (...) Nivelul creditării bancare este sub potenţial din cauza nivelului redus al capitalurilor proprii ale companiilor. Odată cu dezvoltarea pieţei de capital nivelul capitalurilor proprii din economie va creşte, iar cooperarea dintre creditul bancar şi capitalul de investiţii va deveni mai fructuasă, în beneficiul întregii economii. Fonduri de investiţii care începând de astăzi vor putea investi în România, datorită statutului de piaţă emergentă secundară, aducând capital, vor sprijini cu siguranţă şi creşterea nivelului intermedierii bancare".

Includerea în indicii FTSE Russell arată că mărimea şi calitatea serviciilor pieţei de capital româneşti cresc, a mai spus Popa, care a adăugat că "BNR nu poate fi decât mândră că instituţia la a cărei creare şi creştere a ajutat" se dezvoltă şi se maturizează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro