CRISTIAN POPA, MEMBRU CA BNR:"Economisirea trebuie în continuare încurajată"

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Cristian Popa

Cristian Popa

Economisirea trebuie în continuare încurajată pentru că o bază solidă de capital locală este o bază solidă de creştere economică, a spus Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), la evenimentul care a marcat trecerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în categoria pieţelor emergente secundare. Popa a mai spus că aceasta este o zi de sărbătoare pentru piaţa de capital românească şi că "BNR nu poate fi decât mândră că instituţia la a cărei creare şi creştere a ajutat" se dezvoltă şi se maturizează.

Popa a afirmat: "Economisirea trebuie în continuare încurajată pentru că o bază solidă de capital locală este o bază solidă de creştere economică. (...) Nivelul creditării bancare este sub potenţial din cauza nivelului redus al capitalurilor proprii ale companiilor. Odată cu dezvoltarea pieţei de capital nivelul capitalurilor proprii din economie va creşte, iar cooperarea dintre creditul bancar şi capitalul de investiţii va deveni mai fructuasă, în beneficiul întregii economii. Fonduri de investiţii care începând de astăzi vor putea investi în România, datorită statutului de piaţă emergentă secundară, aducând capital, vor sprijini cu siguranţă şi creşterea nivelului intermedierii bancare".

Includerea în indicii FTSE Russell arată că mărimea şi calitatea serviciilor pieţei de capital româneşti cresc, a mai spus Popa, care a adăugat că "BNR nu poate fi decât mândră că instituţia la a cărei creare şi creştere a ajutat" se dezvoltă şi se maturizează.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie