Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

DSP Buzău, reclamată la Parchet după confirmările COVID-19 din Spitalul Judeţean

Ana Felea
Miscellanea /

DSP Buzău, reclamată la Parchet după confirmările COVID-19 din Spitalul Judeţean

După înregistrarea primelor cazuri de îmbolnăviri cu SAR-COV-2 în Spitalul Judeţean Buzău astăzi a venit şi primul dosar penal ca urmare a unei sesizări. Procurorii buzoieni vor face verificări ca urmare a unei reclamaţii depuse de o persoană fizică.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Biroul de Presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, un buzoian care s-a adresat Parchetului a reclamat faptul că Direcţia de Sănătate Publică Buzău nu ar fi dispus măsurile care se impuneau astfel încât să fie testaţi toţi angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, după ce au fost depistate mai multe cazuri de coronavirus, atât în rândul cadrelor medicale cât şi printre pacienţi. Ca urmare a celor sesizate, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au deschis un dosar penal pentru "Zădărnicirea combaterii bolilor ".

"La data de 22.05.2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect infracţiunea de "Zădărnicirea combaterii bolilor ", prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, reţinându-se faptul că, o persoană fizică, a sesizat că Direcţia de Sănătate Publică Buzău, prin reprezentanţii săi legali, nu a dispus măsurile care se impuneau pentru testarea tuturor angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, după ce au fost depistate mai multe cazuri de contaminare cu virusul Covid-19, la personalul medical şi non-medical care funcţionează în cadrul acestei unităţi spitaliceşti. Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău", se arată în comunicatul de presă. În Spitalul Judeţean Buzău au fost confirmate cu coronavirus 16 cadre medicale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS