Dumitru Chiriţă - numit preşedintele Electrica

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 februarie

Dumitru Chiriţă - numit preşedintele Electrica

English Version

Mandatul preşedintelui Electrica este până la finele anului

Chiriţă a fost preşedintele ANRE

Consiliul de Administraţie al Electrica l-a numit pe Dumitru Chiriţă, fost preşedinte al Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei, ca preşedinte al companiei până la finele anului, conform unui raport al furnizorului şi distribuitorului de energie electrică publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, Consiliul de Administraţie al Electrica a decis înfiinţarea a două poziţii de vicepreşedinte, în care au fost numiţi Dragoş Valentin Neacşu şi Adrian Florin Lotrean, începând cu data de 12 februarie 2024 şi până la data de 31 decembrie 2024.

Board-ul a mai hotărât componenţa comitetelor consultative până la finalul anului. Comitetul de Audit şi Risc este compus din preşedintele Valentina Elena Siclovan şi membrii Adrian Florin Lotrean şi Ion-Cosmin Petrescu.

Comitetul de Nominalizare şi Remunerare este format din preşedintele Adrian Florin Lotrean şi membrii Marian Cristian Mocanu şi Ion Cosmin Petrescu.

În funcţia de preşedinte al Comitetului de Strategie şi Guvernanţă Corporativă a fost numit Marian Cristian Mocanu, iar în calitate de membri au fost numiţi Dumitru Chiriţă şi Dragoş Valentin Neacşu.

Comitetul de Guvernanţă Climatică şi Politici Publice este compus din preşedintele Dragoş Valentin Neacşu şi membrii Valentina Elena Siclovan şi Georgiana Bogasievici.

Consiliul de Administraţie al Electrica, ce ales la finele lunii ianuarie pe o perioadă de patru ani, este compus din Ion Cosmin Petrescu, Dumitru Chiriţă, Georgiana Bogasievici, Dragoş Valentin Neacşu, Adrian Florin Lotrean, Marian Cristian Mocanu şi Valentina Elena Siclovan.

Dumitru Chiriţă fusese propus pentru un loc în board-ul Electrica de către Ministerul Energiei, principalul acţionar al companiei.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, furnizorul şi distribuitorul de energie electrică a avut venituri operaţionale de 9,89 miliarde de lei, cu 3,2% sub cele din primele trei trimestre ale anului 2022, în vreme ce profitul net s-a ridicat la 418,3 milioane lei, în scădere cu 21,6%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 48,8% din Electrica, companie a cărei evaluare bursieră se ridică la circa 4,1 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. Burduja, mai ai multi tractoristi pe care sa-i plasezi in sinecuri de-astea? L-am vazut la anre de ce este capabil (vazut e un fel de a spune, de fapt prezenta lui era simtita mai mult in combinatii suburbane)

  1. Te rog nu jigni tractoristii.

   Mea culpa! chiar nu meritau o asemenea jignire.

  _ason , cu legatura la Tartasesti....

  1. de rit electrician antic, securist,mafiot si acceptat.

   vai de noi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb