Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

DUMITRU PRUNARIU:În nouăzeci de zile vom prezenta strategia de redresare a "Tarom"

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi /

În nouăzeci de zile vom prezenta strategia de redresare a "Tarom"

Noul Consiliu de Adminis­traţie (CA) al "Tarom" urmează să prezinte Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), în termen de nouăzeci de zile de la intrarea în funcţie, un raport care să cuprindă strategia de redresare şi eficientizare a companiei, a declarat Dumitru Prunariu, membru în CA şi preşedintele Comitetului Operaţional şi de Siguranţă al operatorului aerian. "Urmează să vedem unde sunt pierderile majore, iar o parte din pierderi sunt cauzate de preţul petrolului şi încărcarea aeronavelor", a precizat domnia sa.

O aeronavă a "Tarom" petrece în aer aproximativ zece ore din douăzeci şi patru, în condiţiile în care numărul optim este de optsprezece, a explicat Dumitru Prunariu. De asemenea, gradul de ocupare a avioanelor companiei este de 61%, acesta trebuind să crească până la 70-80%, potrivit domniei sale.

Noua conducere urmează să analizeze şi contractele pe care "Tarom" le-a încheiat, unele dintre acestea fiind în dezavantajul operatorului aerian, a adăugat Dumitru Prunariu. "Şi < Tarom >, ca şi alte companii de stat, este bine căpuşată. Aici vorbim despre aprovizionarea cu carburant, catering, unde se constată că preţurile pe care le plăteşte compania nu sunt cele mai optime de pe piaţă", a declarat preşedintele Comitetului Operaţional şi de Siguranţă al "Tarom".

Multe dintre firmele cu care operatorul aerian colaborează au încheiat contracte ferme, care se întind pe mai mulţi ani, cu acesta, ceea ce face dificile intervenţiile în cazul acestora, a atras, însă, atenţia domnia sa.

"Tarom" a înregistrat, anul trecut, pierderi în valoare de 260 milioane lei, a arătat Dumitru Prunariu. În perioada 2009 - 2011, compania aeriană a acumulat datorii de 144 milioane de euro.

Consiliul de Administraţie al "Tarom" l-a ales, miercuri, pe Hein­rich Vystupil în funcţia de director general executiv al operatorului aerian. Până când domnia sa va semna contractul de mandat, atribuţiile funcţiei de director general urmează să fie îndeplinite de către Sorin Georgescu, care a ocupat şi până acum această poziţie.

Dan Pascariu a fost ales preşedintele CA "Tarom", iar Valentin Macec, vicepreşedinte al acestuia. Totodată au fost create patru comitete: de Audit, care va fi condus de către Ciprian Ladunca, Guvernanţă Corporativă, Nominalizare şi Remunerare, condus de către Marius Ghenea, Operaţional şi de Siguranţă, condus de către Dumitru Prunariu, respectiv Financiar şi de Administrare a Ris­curilor, condus de către Lucian Isar.

Membrii CA au fost anunţaţi, vinerea trecută, de către Ovidiu Silaghi, Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Companii

Citeşte toate articolele din Companii

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS