Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

DUPĂ 600 DE FIRME VERIFICATEInspectorii antifraudă au dat amenzi de 2,2 milioane lei

V.V.
Macroeconomie /

Inspectorii antifraudă au dat amenzi de 2,2 milioane lei

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) a verificat între 1-4 august peste 600 de agenţi economici din Bucureşti, iar în urma neregulilor găsite a dat amenzi de 2,2 milioane lei.

Acţiunile de control operativ au avut ca obiectiv principal verificarea modului de respectare a obligaţiei de dotare şi a utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, verificarea provenienţei legale a produselor comercializate, verificarea utilizării forţei de muncă cu forme legale.

"În ceea ce priveşte acţiunile de control operativ pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a muncii nedeclarate, inspectorii antifraudă au derulat 619 de verificări, din care 200 au fost realizate cu participarea inspectorilor ITM", arată un comunicat.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală a verificat 619 contribuabili cu activitate preponderent în domeniul serviciilor (alimentaţie publică, restaurante/ cluburi/ baruri/ cafenele, patiserii, florării, pescării, saloane de înfrumuseţare/ frizerii, vulcanizări, centre de relaxare) fiind aplicate sancţiuni contravenţionale şi confiscări.

Astfel, DGAF a dat 491 sancţiuni contravenţionale principale (459 amenzi contravenţionale şi 32 de avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de circa 2,2 milioane lei.

În plus, s-au confiscat sume/numerar şi bunuri în valoare totală de peste 61,5 milioane lei.

A fost totodată dispusă măsura suspendării activităţii la un număr de şase contribuabili, din care, în cazul a cinci contribuabili, suspendarea s-a aplicat pentru abateri de la prevederile legale privind dotarea şi utilizarea AMEF.

"Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate de inspectorii antifraudă, în principal, pentru nerespectarea reglementarilor cu privire la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative şi contabile pentru toate operţiunile efectuate, potrivit Legii 82/1991 (244 de sancţiuni), pentru neemiterea de bonuri fiscale (69 de sancţiuni) şi pentru existenţa unor sume nejustificate, conform OUG 28/1999 (66 de sancţiuni)", informează DGAF.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS