Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

DUPĂ ANUNŢUL PRIVIND INTENŢIA DE VÂNZARE A REŢELEI DE FARMACIIAcţiunile Farmaceutica Remedia explodează la BVB

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţiunile Farmaceutica Remedia explodează la BVB

Titlurile RMAH au rămas fără ofertă, în şedinţa de ieri 

Acţiunile Farmaceutica Remedia (RMAH) au explodat în şedinţa de ieri, cotaţia RMAH afişând la ora 17:30 un salt până la 0,414 lei, echivalentul unei creşteri de 15%, primul prag superior de variaţie permis în Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), într-o şedinţă în care jucătorii au lăsat acţiunea lanţului de farmacii fără ordine de tranzacţionare în ask, potrivit datelor furnizate de platforma BVB.

Este efectul anunţului din ziua precedentă când, după închiderea şedinţei bursiere, Farmaceutica Remedia a anunţat că doreşte să vândă întreaga sau doar o parte a reţelei sale de farmacii, ce include circa 100 de puncte în întreaga ţară, pentru un preţ minim de cinci milioane de euro (fără TVA), echivalentul a circa 60% din valoarea de piaţă a emitentului din data de 28 octombrie.

În acest sens, acţionarii societăţii sunt convocaţi pentru data de 4 decembrie, primul punct pe ordinea de zi a adunării fiind autorizarea Consiliului de Administraţie al companiei să identifice un cumpărător pentru farmaciile operate de Remedia.

De asemenea, administratorii emitentului vor prezenta acţionarilor raportul de analiză a activităţii de retail din cadrul Farmaceutica Remedia întocmit de Comitetul de Audit pentru fundamentarea propunerii de vânzare a farmaciilor.

În data de 14 noiembrie, emitentul se va prezenta în faţa investitorilor cu rezultatele pentru primele trei trimes­tre ale anului.

După primele şase luni ale anului, compania a raportat un profit net consolidat de 1,9 milioane de lei, în scădere cu 17,34% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă a anului 2018.

În anul 2016, compania a fost divizată în Farmaceutica Remedia SA, companie de retail, ce deţine integral Remedia Distribution & Logistics SRL, companie de distribuţie.

Acţionarul majoritar este Valentin Norbert Ţăruş, care are o deţinere de 65,5054%, iar Ţăruş Media SRL are 4,643%. Astfel, SC Ţăruş Media şi Valentin Norbert Ţăruş controlează, în mod concertat, 70,1484% din emitent.

De asemenea, Ionica Mirela Pavel deţine 24,23% din Farmaceutica Remedia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS