Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

DUPĂ CE ŞI-A VÂNDUT DIVIZIA DIN CHINACarrefour exclude ieşirea sa de pe mai multe pieţe

Ziarul BURSA #Internaţional /

Carrefour nu intenţionează să se retragă şi din alte ţări după vânzarea a 80% din operaţiunile sale din China, a afirmat ieri directorul general al retailerului francez, Alexandre Bompard, transmite Reuters.

"În China este o situaţie specifică, avem o cotă de piaţă redusă şi înregis­trăm pierderi. Când am preluat func­ţia, am văzut că mărimea reprezintă o problemă. În alte ţări nu avem aceeaşi configuraţie", a declarat Bompard, pentru postul de televiziune BFM, conform Agerpres.

Acesta a adăugat: "Ne concentrăm pe bătăliile strategice. Mi-ar plăcea să conduc toate bătăliile. În China, când ai o cotă de piaţă de 2,8%, ai pierdut bătălia digitală chiar dacă echipa ta a făcut o treabă extraordinară".

Carrefour, cel mai mare retailer din Europa, a demarat în ianuarie 2018 un plan pe cinci ani destinat reducerii cos­turilor şi a numărului de locuri de muncă, creşterii investiţiilor în comerţul electronic şi căutării unui parteneriat în China. Acest proiect, intitulat "Transformation Plan", include de asemenea un accent mai mare pe produsele locale proaspete şi alimentele bio. Planul ar urma să permită grupului francez să îşi majoreze veniturile şi profiturile şi să răspundă concurenţei venite din partea gigantului american al comerţului online Amazon.

Luni, agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a retrogradat cu o treaptă, de la "BBB+" la "BBB", ratingul pe termen lung al Carrefour, perspectiva atribuită fiind stabilă.

Implementarea planului de trans­formare anunţat în ianuarie 2018 şi performanţa operaţională solidă a grupului în America latină ar trebui să ducă la o stabilizare sau o îmbunătăţire marginală a profitabilităţii până în 2021 şi la scăderea gradului de îndatorare, ceea ce sprijină perspectiva stabilă a ratingului "BBB", se arată în comunicatul Fitch.

Ratingul Carrefour este sprijinit de mărimea companiei, comparabilă cu cea a altor retaileri din Europa - Ahold Delhaize NV (rating "BBB+"/perspectiva stabilă) şi Tes­co PLC (rating "BBB-"/perspectiva stabilă). Carrefour are un profil de afaceri similar cu aceste companii, dar îşi menţine o diversificare geografică mai bună şi are o dependenţă mai scăzută pe piaţa sa de bază, apreciază agenţia de evaluare financiară.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS