DUPĂ COMPLETAREA CONVOCATORULUI DE CĂTRE SIF MOLDOVAAerostar pune pe masă două propuneri de repartizare a profitului

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 aprilie 2019

Aerostar pune pe masă două propuneri de repartizare a profitului

Dividend cu un randament de 5,2% sau dividend cu o rentablilitate de 2,2% concomitent cu derularea unui program de răscumpărare pentru cel mult 2,23% din companie

Acţionarii Aerostar Bacău (ARS) vor avea pe masă, în şedinţa din data de 24 aprilie, două variante de repartizare a profitului obţinut anul trecut, în sumă de 79,92 milioane de lei, după ce SIF Moldova (SIF2), ce deţine 15,05% din compania aeronautică, a completat ordinea de zi a adunării în acest sens, informează emitentul printr--un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Prima opţiune presupune alocarea către acţionari a sumei de 39,59 milioa-ne de lei, echivalentul unui dividend unitar de 0,26 lei care, raportat la cotaţia ARS din data de 8 aprilie, de 4,96 lei, oferă investitorilor un randament de 5,24%, diferenţa până la 40,33 milioane de lei urmând a fi direcţionată către rezerve.

În a doua variantă, acţionarii ar urma să încaseze ca dividende suma de 16,45 milioane de lei, ceea ce înseamnă un dividend de 0,108 lei/acţiune, cu un randament de 2,18%, concomitent cu derularea unui program de răscumpărare pentru cel mult 3,4 milioane de acţiuni (2,23% din societate), titlurile urmând a fi achiziţionate la preţul existent în piaţă în momentul efectuării tranzacţiilor, dar care nu poate să depăşească 7 lei/acţiune, scopul operaţiunii fiind reducerea capitalului social.

Pentru derularea programului de buy-back Aerostar propune alocarea, din profitul anului trecut, a sumei 23,14 milioane de lei.

"Achiziţionarea acţiunilor în cadrul programului se va desfăşura prin toate operaţiunile de piaţă permise potrivit legii, care pot include şi oferte publice de cumpărare îniţiate de societate", se arată în raportul companiei.

Dacă acţionarii vor vota pentru prima variantă de distribuire a profitului, cea de-a doua variantă rămâne fără obiect, în timp ce în situaţia aprobării celei de-a doua variante, se va convoca Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) pentru a-şi da acordul asupra derulării programului de buy-back.

La finalul anului trecut, Aerostar era deţinută în proporţie de 71,3% de Iarom Bucureşti.

Acţionarii Iarom sunt Doru Damas-chin, Grigore Filip şi Mihail Nicolae Toncea.

Valoarea de piaţă a societăţii la BVB este de aproximativ 755,3 milioa-ne de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Rascumpararea de actiuni este o prostie, deja actionariatul este prea concentrat. Cine va mai fi interesat sa investeasca daca se va concentra si mai mult?

  1. Nimeni. Asta și vor. Sa dețină ei mai mult.

   CRED CA INTENTIONAZA ALTCEVA : SI ANUME , DELISTAREA EI , IN 2-3-4 ANI ; PACAT , MARE PACAT , AR FI ; INTR-UN TIMP , ERAU CIRCA 12000 DE MICI ACTIONARI ; PAS CU PAS , DE-A LUNGUL TIMPULUI , SIF MOLDOVA SI ACTIONARII MAJORITARI , AU ACHIZITIONAT PACHETE DE ACTIUNI DIN PIATA , ACTIONARI MICI RAMANAND , ACUM SUB 5000 ; NUMARUL LOR SE IMPUTINEAZA , IN FIECARE ZI ; SINT EI 3 INGINERI EXTREM DE CAPABILI , INSA AU RAMAS IN GANDIREA COMUNISTA !!! NU-I POTI INVINOVATI PREA MULT , SINT DESTUL DE BATRINI ;

  Iarom ar trebui sa vanda intre 10 si 20% pentru a creste atractivitatea ..Am impresia ca vor sa ajunga la delistare..

  1. Probabil ca ăsta se dorește. Ușor, ușor la deli stare.

  Domnu Filip, ati reusit sa faceti din AEROSTAR o companie europeana de TOP in aceasta Moldova marginalizata, deci, jos palaria!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro