DUPĂ ÎNCHEIEREA UNEI INFUZII DE 100 MILIOANE DE LEIEuroins şi-a majorat capitalul social la 220 milioane de lei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Euroins România a finalizat cea de-a doua etapă a creşterii de capital de 100 milioane de lei, în conformitate cu decizia luată de acţionari în aprilie, operaţiune în urma căreia capitalul social al asigurătorului a ajuns la 220 milioane de lei, de la 120 milioane de lei înainte de majorare.

Compania precizează într-un comunicat: "Euroins România a finalizat cea de-a doua etapă a măririi de capital programată pentru 2014, în conformitate cu decizia luată la Adunarea Generală a Acţionarilor din aprilie 2014. Astfel, mărirea de capital în cele două tranşe totalizează 20 de milioane de euro. Ca urmare a acestei operaţiuni, capitalul social total al Euroins România depăşeşte valoarea de 220 de milioane de lei. Ultima mărire de capital a avut loc în iunie, cu valoarea de 50 de milioane de lei".

Euroins România a fost înfiinţată în anul 1994 sub denumirea Asitrans şi practică numai asigurări generale.

În 2013, potrivit datelor Eurohold, citate de Mediafax, Euroins România a înregistrat subscrieri de 504,8 milioane de lei, în creştere cu 13,5% faţă de anul precedent, compania plasându-se în primele zece companii de asigurare, după volumul subscrierilor.

Anul trecut, societatea a raportat pierderi de 19,8 milioane de lei, de la profit de 6,75 milioane de lei în 2012.

"Această a noua mărire de capital, realizată de când Euroins Insurance Group (EIG) a preluat Euroins România în 2007, duce valoarea totală a investiţiilor în subsidiara din România la aproape 70 de milioane de euro, plasând grupul financiar din Bulgaria în top 5 cei mai mari investitori pe piaţa românească a asigurărilor", se mai spune în comunicat.

Acţionarii companiei sunt Euroins Insurance Group PLC (Bulgaria) - 92,3% şi mai multe persoane fizice şi juridice, care împreună controlează titluri, reprezentând 7,7% din capitalul social.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS