Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

DUPĂ RETRAGEREA LUI LUCICĂ VIZITIU Consiliul SIF5 îl vrea pe Radu-Nicolae Bălună în board-ul societăţii

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Consiliul SIF5 îl vrea pe Radu-Nicolae Bălună în board-ul societăţii

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a decis, ieri, cooptarea lui Radu-Nicolae Bălună, cadru universitar la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova, în calitate de administrator provizoriu al societăţii, în condiţiile în care board-ul SIF-ului este descompletat după demisia a doi membri în primăvara acestui an.

În luna iunie, Consiliul SIF Oltenia i-a cooptat pe Dan Paul (preşedinte al Asociaţiei Brokerilor) şi pe Lucică Vizitiu (vicepreşedinte al Patronatului Detectivilor Particulari din România), în Consiliul societăţii, în calitate de administratori provizorii, dar ulterior detectivul a renunţat, de bună voie, la poziţia în care fusese ales.

Radu-Nicolae Bălună, doctor în economie, specializarea contabilitate, este conferenţiar în cadrul Universităţii din Craiova/Facultatea de Ştiinţe Economice, la Catedra de Statistică şi Informatică Economică.

Pentru a începe să-şi exercite atribuţiile de administratori, Radu-Nicolae Bălună şi Dan Paul au nevoie de aviz din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi să fie înregistraţi la Oficiul Registrului Comerţului.

În prezent, Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia este compus din cinci membri, după demisiile lui Radu Hanga şi a Anei Barbara Bobircă, în urma evenimentelor de la Craiova din data de 28 aprilie, când au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF-ului, în condiţiile în care o serie de investitori ai SIF Oltenia, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

Atunci, la adunarea prezidată de Tudor Ciurezu, preşedinte SIF Oltenia, ce s-a desfăşurat în incinta clădirii societăţii, au fost aprobate toate hotărările existente pe ordinea de zi, puncte ce au fost însă respinse în cadrul adunării conduse de Cristian Buşu, vicepreşedintele SIF5, ce a avut loc în afara sediului SIF-ului.

În plus, la adunarea prezidată de vicepreşedintele SIF5, a fost aprobată atragerea răspunderii şi constatarea încetării de drept a mandatelor administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa, Nicolae Stoian, Radu Hanga şi Ana Bobircă, pentru un prejudiciu cauzat societăţii.

La jumătatea lunii trecute, Curtea de Apel Craiova a suspendat executarea deciziilor luate de adunarea condusă de Tudor Ciurezu, până la pronunţarea definitivă a instanţei privind cererile de constatare a nulităţii absolute a hotărârilor respective.

Ieri, SIF Oltenia a mai anunţat că ASF a autorizat modificările intervenite în Actul Constitutiv al SIF5, ca urmare a diminuării capitalului social de la 56,05 milioane lei la 52,21 milioane lei, în conformitate cu un act adiţional la actul constitutiv al societăţii şi a unei hotărâri a acţionarilor din luna martie a acestui an.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce nu l ia in CA pe militianul de la Flaros. Ca- l foloseste toata ziua ca sa i dea bani lui Mke

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

18 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8582
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0972
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5132
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3220
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.4245

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie