Economia Cehiei a crescut cu 1,1% în primul trimestru

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Economia Cehiei a revenit pe creştere în primul trimestru din 2010, după declinul înregistrat în ultimele patru trimestre, deoarece redresarea Europei Occidentale a stimulat cererea pentru exporturile ţării. În perioada ianuarie-martie 2009, Produsul Intern Brut al Cehiei a cres­cut cu 1,1%, comparativ cu perioada similară din 2009, după o scădere de 3,2% în trimestrul precedent, a anunţat, ieri, Oficiul Naţional de Statistică. În estimarea preliminară din mai, autorităţile de la Praga anunţau o creştere de 1,2%.

Comparativ cu trimestrul patru din 2009, Produsul Intern Brut al Cehiei a crescut cu 0,5% în perioada ianuarie-martie 2009. Cehia a înregistrat în aprilie a 16-a lună consecutivă de excedent comercial, iar producţia indus­trială a avut cea mai mare creştere din ultimele 30 de luni, datorită producţiei de maşini (de la fabricile Skoda Auto şi Hyundai Motor Co).

Comitetul de politică monetară al Băncii Naţionale a Cehiei (CNB) a redus neaşteptat rata dobânzii de referinţă la nivelul minim record de 0,75% în mai, apreciind că inflaţia va rămâne sub limita de doi % în următoarele 12-18 luni. Banca a menţinut estimarea privind creşterea economiei Cehiei de 1,4% în 2010 şi a redus prognoza pe 2011, de la 2,1 la 1,8%.

Vineri, agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit în creştere, de la stabilă la pozitivă, pers­pectiva pentru ratingul suveran al Cehiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS