Abonament gratuit

Economia Cehiei a crescut cu 1,1% în primul trimestru

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Economia Cehiei a revenit pe creştere în primul trimestru din 2010, după declinul înregistrat în ultimele patru trimestre, deoarece redresarea Europei Occidentale a stimulat cererea pentru exporturile ţării. În perioada ianuarie-martie 2009, Produsul Intern Brut al Cehiei a cres­cut cu 1,1%, comparativ cu perioada similară din 2009, după o scădere de 3,2% în trimestrul precedent, a anunţat, ieri, Oficiul Naţional de Statistică. În estimarea preliminară din mai, autorităţile de la Praga anunţau o creştere de 1,2%.

Comparativ cu trimestrul patru din 2009, Produsul Intern Brut al Cehiei a crescut cu 0,5% în perioada ianuarie-martie 2009. Cehia a înregistrat în aprilie a 16-a lună consecutivă de excedent comercial, iar producţia indus­trială a avut cea mai mare creştere din ultimele 30 de luni, datorită producţiei de maşini (de la fabricile Skoda Auto şi Hyundai Motor Co).

Comitetul de politică monetară al Băncii Naţionale a Cehiei (CNB) a redus neaşteptat rata dobânzii de referinţă la nivelul minim record de 0,75% în mai, apreciind că inflaţia va rămâne sub limita de doi % în următoarele 12-18 luni. Banca a menţinut estimarea privind creşterea economiei Cehiei de 1,4% în 2010 şi a redus prognoza pe 2011, de la 2,1 la 1,8%.

Vineri, agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit în creştere, de la stabilă la pozitivă, pers­pectiva pentru ratingul suveran al Cehiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie