Ecoviilas: Preţurile imobilelor pot creşte cu până la 40% în următorii 5 ani

F.D.
Miscellanea / 8 aprilie

Ecoviilas: Preţurile imobilelor pot creşte cu până la 40% în următorii 5 ani

În următorii 5 ani putem asista la o ofertă tot mai mare de locuinţe noi livrate, dar şi o creştere a preţurilor pe metrul pătrat de 30-40%.

Clienţii caută să investească în locuinţe care se află în proximitatea şcolilor şi aleg proiectele ce le oferă cele mai multe beneficii şi calitate în construcţie, bineînţeles ţinând cont şi de proximitate, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Zona de Nord a Bucureştiului se tot dezvoltă şi va deveni cel mai atractiv pol de investiţii imobiliare în următorii cinci ani. Vorbim în principal de zona Pipera, acolo unde există suprafeţe de teren neconstruite şi unde dezvoltatorii au şantiere deschise şi construiesc mii de locuinţe.

În aceste zone se vor crea comunităţi mari ce vor declanşa dezvoltarea infrastructurii şi o creştere a pieţei rezidenţiale. Se ţinteşte atragerea unor oameni de afaceri, manageri de companii, străini, fiind o zonă în continuă dezvoltare urbană, cu multe facilităţi şi aproape de ceea ce contează pentru locuitori.

Se poate observa cum zona Pipera este tot mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari luând în considerare numărul mare de proiecte rezidenţiale aflate în construcţie şi cererea pentru acest segment premium-high-class

În prezent, numai în zona Pipera sunt cel puţin 20 de proiecte rezidenţiale noi în construcţie ce urmează să livreze apartamente şi case anul acesta şi în anul 2025. Volumul ridicat de proprietăţi a declanşat o cerere mai mare pe această zonă şi tranzacţii importante în anul 2023.

Datorită competiţiei din zonă, companiile constructoare au creat produse speciale pentru a atrage clienţii. De exemplu, la unele ansambluri se oferă locurile de parcare gratuit sau se vând apartamente cu buget de mobilier integrat deja în preţul locuinţei. Alţii au ales să îi lase pe oameni să se mute în casă şi să achite locuinţa după câteva luni pentru a facilita vânzarea proiectului. Unii dezvoltatori au mizat de confort şi tehnologii noi lansând pe piaţă un concep unic.

La Epique home am implementat tehnologii noi verzi care nu numai că ajută la asigurarea unui confort sporit acasă, ci reduc costurile cu o casă. Am ieşit pe piaţă cu un produs sustenabil, ce utilizează materiale durabile şi ne-am axat pe calitatea construcţiei pentru a livra case eficiente energetic, fără pierderi de căldură şi consum redus. Casele noastre au pompe de căldură geotermală, recuperatoare de energie în fiecare cameră - locatarii nu mai trebuie să aerisească, practic casele se aerisesc singure şi recuperează căldura, ceea ce se traduce într-un consum mai mic de energie. De asemenea, avem răcire pasivă şi am folosit pe faţadă doar marmura ca material astfel încât cei care se mută aici să nu mai aibă grija ca la o anumită perioadă trebuie să intervină la faţadă. Acelaşi lucru şi la interior unde regăsim: marmură, parchet stratificat, lemn, beton. (VLAS VECESLAV - CEO Ecovillas Company)

Pe o piaţă unde oferta este mai mare, clienţii sunt mai selectivi şi analizează mai mult înainte de a lua o decizie de achiziţie a unei proprietăţi.

Este nevoie de mai mult de o lună de zile până când clientul ia decizia de achiziţie, după ce a venit la prima vizionare. Însă prospectarea pieţei poate dura şi până la 3 luni de zile. Clienţii au devenit pretenţioşi şi caută calitatea construcţiei, vor finisaje durabile şi încearcă să se documenteze cât mai mult şi mai bine în legătură cu ceea ce le oferă un ansamblu rezidenţial. În plus, negociază mai mult termenii din contractul semnat cu dezvoltatorul şi încearcă să obţină reduceri mai mari de preţ la avansuri plătite mai mari.

Cu toate acestea, dezvoltatorii care au înţeles nevoia clienţilor de flexibilitate au vândut fără probleme, chiar şi pe această piaţă dificilă.

La 10 luni de la lansarea în piaţă a proiectului Epique home, am reusit să vindem jumătate dintre proprietăţi. Valoarea acestor case vândute fiind de aproximativ 3 milioane de euro. Ceea ce ne arată să segmentul high-class este în creştere, că există cerere mare pentru astfel de produse. Şi ne bucură să vedem că în zona de Nord apar tot mai multe proiecte axate pe calitate şi reducerea impactului asupra mediului. (VLAS VECESLAV - CEO Ecovillas Company)

Epique home este un proiect rezidenţial de 18 case, construit de Ecovillas Company în zona Erou Iancu Nicolae, aproape de cele mai importante instituţii de învăţământ internaţionale şi oferă un concept unic pentru piaţa rezidenţială. Casele au 4 camere, 3 băi şi parcare acoperită. Acestea beneficiază de inovaţie prin materialele folosite şi tehnologiile verzi implementate pentru confort şi reducerea consumului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb