Educaţie, vin şi muzică, un cupaj mai puţin obişnuit

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 28 februarie 2023

Sursa foto: Facebook / USAMV Cluj-Napoca

Sursa foto: Facebook / USAMV Cluj-Napoca

Îmbinarea mai multor domenii poate produce lucruri foarte interesante. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca lansează vinul Madrigal, primul cupaj al Colecţiei Excelentia, un vin armonizat din cinci soiuri nobile provenite de la Staţiunea Viticolă a universităţii - Vinea Apoldia Maior. Vinul Madrigal din Colecţia Excelentia este dedicat Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" într-un moment de sărbătoare, la aniversarea a 60 de ani de activitate artistică neîntreruptă. Soiurile nobile Traminer Roz, Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling Italian şi Muscat Ottonel au fost armonizate, asemeni tonalităţilor perfecte, într-un vin menit să încânte simţurile şi să celebreze excelenţa în muzică. Prof. dr. Cornel Cătoi, rectorul USAMV Cluj-Napoca a declarat: "În anul 2023, universitatea noastră a creat o nouă gamă, Excelentia, pentru a marca prin vinurile sale excelenţa în diverse domenii de activitate. Prima etichetă din această gamă este Madrigal, un cupaj aniversar care reflectă în notele sale bucuria, frumuseţea, pasiunea, istoria, dar şi căutarea continuă a perfecţiunii, trăsături care definesc întreaga activitate a Corului Madrigal. Suntem onoraţi să marcăm aniversarea unui reper al muzicii româneşti prin lansarea acestui vin nobil, însoţit de admiraţia şi felicitările noastre". Vinul Madrigal din Colecţia Excelentia va fi degustat, în premieră, la spectacolul extraordinar "Madrigal 60", dirijat de Anna Ungureanu, azi, de la ora 19.00, la Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" Bucureşti (TNB). Managerul Corului Naţional de Cameră, Emil Pantelimon a declarat: "Corul Madrigal împlineşte anul acesta 60 de ani de activitate neîntreruptă, o vârstă respectabilă pentru care inovaţia şi curajul artistic devin din ce în ce mai importante. Sărbătorim alături de public şi de toţi membrii familiei Madrigal cu un spectacol extraordinar şi un pahar de vin aniversar, creat cu mare pricepere de partenerii noştri de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Muzica şi vinul sunt deopotrivă elemente culturale străvechi, care îşi împletesc istoria de-a lungul veacurilor. Mulţumim prietenilor de la USAMV Cluj-Napoca pentru surpriza pe care ne-au pregătit-o în acest an aniversar, dedicând sărbătorii Madrigal primul cupaj al Colecţiei Excelentia".

USAMV Cluj-Napoca este fondată în anul 1869 şi este cotată ca una dintre cele mai prestigioase universităţi în domeniul Ştiinţelor Vieţii, la nivel naţional şi internaţional.

Din anul 2020, USAMV Cluj-Napoca coordonează Staţiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior (Apoldu de Sus, jud. Sibiu), care este dedicată învăţământului şi cercetării universitare. Profesorii şi studenţii sunt implicaţi în dezvoltarea de tehnologii moderne de cultivare a viei, de producţie a vinurilor, de valorificare superioară a subproduselor vitivinicole şi în dezvoltarea agroturismului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb