Abonament gratuit

EJOBS:Companiile continuă să caute oameni - angajatorii din retail, financiar, sănătate şi digital, cei mai activi în luna martie

F.D.
Miscellanea /

Companiile continuă să caute oameni - angajatorii din retail, financiar, sănătate şi digital, cei mai activi în luna martie

Piaţa muncii a trecut printr-o schimbare bruscă în ultima lună, iar efectele acestei schimbări au fost resimţite fără întârziere atât de angajatori, cât şi de candidaţi, informează un comunicat remis Redacţiei.

Deşi o parte dintre companii a decis să amâne atragerea de noi candidaţi pentru momentul în care România va depăşi punctul critic al epidemiei de coronavirus, sunt şi domenii în care activitatea a crescut exponenţial în această perioadă. Pentru a face faţă numărului mare de comenzi, a fost nevoie de extinderea echipelor, motiv pentru care, în ultima lună, au fost domenii care au angajat mai mult decât în mod normal.

Cel mai mare angajator al momentului este retailul, domeniu care, în mod tradiţional, scotea în piaţă cele mai multe poziţii pentru candidaţi. Pedala de acceleraţie rămâne apăsată inclusiv acum, în condiţiile în care lanţurile de magazine funcţionează în continuare şi vor rămâne deschise şi în perioada următoare.

Clinicile medicale private şi producătorii de medicamente şi echipamente farmaceutice reprezintă alte segmente de angajatori care au acum nevoie de un număr considerabil de candidaţi. Nevoia de medicamente şi de echipamente medicale a explodat. Cererea este foarte mare, iar jucătorii din această industrie au nevoie de mărirea echipelor pentru a face faţă volumului de muncă uriaş, mai informează sursa.

Bogdan Badea, CEO eJobs România, spune: "Nu mai departe de acum o lună, angajaţii începeau să fie din ce în ce mai îngrijoraţi cu privire la siguranţa locurilor lor de muncă, însă evoluţia ultimelor săptămâni ne arată că, din fericire, piaţa angajărilor rămâne activă. Sunt, într-adevăr, domenii şi companii care au redus sau chiar au stopat angajările, dar şi zone în care este nevoie de suplimentarea numărului de angajaţi. Încă apar joburi noi în fiecare zi".

O cerere mare în piaţă se înregistrează şi pentru specialiştii din domeniul financiar. Pentru aceştia este acum disponibil un număr crescut de joburi, nu doar în sectorul bancar, cât şi în departamentele financiar-contabile ale unor companii din industria energetică sau BPO.

Şi candidaţii cu experienţă în domeniul digital sunt în vizorul angajatorilor, cu atât mai mult cu cât aceştia pot lucra şi remote.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie