Crypto

Elena Petraşcu, numită director general interimar la Poşta Română

Ziarul BURSA #Companii / 05 octombrie 2017

Elena Petraşcu, numită director general interimar la Poşta Română

Au fost desfiinţate 56 de posturi de conducere

Elena Petraşcu, director al Direcţiei Juridice şi Reglementări la Poşta Română, a fost numită Director general interimar al companiei, pe o perioadă de 4 luni, potrivit unui comunicat de presă.

Pe funcţia anterioară, Elena Petraşcu avea un venit anual de 200.141 lei, conform declaraţiei de avere.

Compania a anunţat, ieri, că preşedintele instituţiei a fost ales Adrian Găvruţa (secretar general adjunct al MCSI).

Totodată, CA a aprobat revocarea directorului general interimar al companiei, Rareş Stanciu.

În paralel, se desfaşoară selecţia pentru directorul general al companiei "Poşta Română", în conformitate cu OUG 109/2011 cu modificările şi competările ulterioare.

Prima măsură luată în cadrul CA a fost mandatarea membrilor comisiei de negociere cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) în vederea modificării prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă referitoare la eliminarea indemnizaţiei de conducere în cazul revenirii de pe o funcţie de conducere pe una de execuţie, se arată în comunicatul citat, care adaugă: "Tot în şedinţa CA de astăzi (n.r. ieri) a fost aprobată şi noua organigramă a CNPR prin care au fost desfiinţate 56 de posturi de conducere (la nivel central), reprezentând o economie de 424.000 lei lunar la salariile de bază şi 92.000 de lei lunar la indemnizaţiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei".

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) companiei Poşta Română a decis recent revocarea din funcţie a trei membri ai Consiliului de Administraţie, respectiv Dante Stein, Bogdan Florian Matei şi Bogdan Cristian Patriniche, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) invocând managementul defectuos care a condus la acumularea de datorii mari într-o perioadă scurtă de timp. Recent, compania a anunţat că se află în iminentă incapacitate de plată, precizează MCSI, într-un comunicat publicat pe site.

Atunci, Dante Stein, preşedintele demis al Poştei Române, a transmis: "Consiliul de Administraţie a luat act, cu surprindere, de declaraţiile publice făcute, astăzi (n.r. ieri), de ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, prin care este anunţată demiterea a patru dintre membrii săi. Nu înţelegem ce anume poate fi imputat unei echipe de profesionişti care, în ultimii ani, alături de managementul Poştei Române şi de cei peste 25.000 de salariaţi, au performat, reuşind să aducă în echilibru compania, după mulţi ani de pierderi".

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, şi nu o instituţie publică. Ea funcţionează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că îşi formează singură veniturile din contracte comerciale şi, prin urmare, se autofinanţează. Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro