Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Elena Udrea, atac la denunţători

O.D.
Ziarul BURSA #Anticorupţie /

Elena Udrea, atac la denunţători

Valul de denunţuri înregistrate în ultimele săptămâni la DNA au stârnit panică în rândul politicienilor, care se află în prima linie a celor vizaţi de anchete.

Fostul ministru Elena Udrea i-a atacat dur pe denunţători, care spunea ea sunt laşi şi vor acum să pozeze în victime, chiar dacă situaţia este cu totul alta decât cea pe care o prezintă în faţa procurorilor: "Conform legii, pentru a beneficia de impunitate de pe urma denunţurilor făcute, denunţătorul trebuie să fi fost forţat de către denunţat să facă fapta. Aşa că oamenii de afaceri care toarnă politicieni declara că le-ar fi dat acestora bani ori altceva vreodată, deoarece "au fost obligaţi"...Nu mă miră această minciună, pentru că un turnător este şi un laş. Altfel, dacă ar avea o minimă onoare, ar avea "mustrările de conştiinţă" imediat ce a dat mită, ar merge din proprie iniţiativă la parchet, nu ar aştepta să fie prins ca să se "spovedească" şi să scape astfel, şi fără pedeapsă şi cu toţi banii pe care i-a furat. În realitate, oamenii de afaceri "fac coadă" la uşa unui ministru, primar, preşedinte CJ etc., pentru a-i propune bani, ajutor în campanii, avantaje, orice. Este o competiţie între oamenii de afaceri pentru a fi în apropierea ori a fi băgat în seamă de un politician la care au interese, nici vorbă să îi preseze cineva. Iar politicienii, tot de regulă, sfârşesc prin a accepta "colaborarea" pentru că au de dus bani la partid, au campanii electorale de făcut etc. Acesta este adevărul pe care nimeni nu îl spune, tot din cauza fricii care a amuţit pe toată lumea."

Elena Udrea nu i-a iertat nici pe anchetatori, pe care îi acuză de exces de zel în cazul reţinerii primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, pe care au scos-o încătuşată din sediul DNA. Udrea consideră că "maşinăria fricii" funcţionează din plin în această perioadă, iar numărul celor care încearcă să se opună acestui sistem este tot mai mic.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie