Emilia Şercan susţine că Lucian Bode a plagiat cel puţin 18,5% în lucrarea de doctorat

V.G.
Politică / 24 noiembrie

Sursă Foto: Facebook - Emilia Şercan

Sursă Foto: Facebook - Emilia Şercan

Jurnalista Emilia Şercan susţine astăzi, într-o postare pe pe Facebook, că a analizat teza de doctorat a ministrului de Interne iar Lucian Bode a plagiat în lucrarea de doctorat nu doar 2,95%, cât a stabilit Comisia de etică a UBB, ci cel puţin 18,5%, potrivit News.ro.

"Am promis că analizez teza de doctorat a lui dr. Lucian Bode, am analizat-o. Şi ce să vezi: dr. Bode a plagiat. Şi nu doar 2,95%, cât a stabilit Comisia de etică a UBB, ci cel puţin 18,5%", spune Emilia Şercan.

Ea precizează că "ministrul de Interne, care şi-a susţinut teza în 2018, la doi ani după ce verificarea lucrărilor doctorale cu softul a devenit obligatorie prin lege, a folosit o combinaţie de tehnici de camuflare a plagiatului menită să fenteze acest nou filtru de prevenţie a fraudei".

"Probele prezentate în această investigaţie demonstrează că Lucian Bode a plagiat cel puţin 18,5% din textul tezei doctorale; în plus, am identificat 6 ilustraţii complet plagiate şi alte 30 incorect citate. Lucian Bode a introdus în arsenalul metodelor de fraudă folosite în România plagiatul prin traducere: a tradus cuvânt cu cuvânt din engleză pagini întregi din autori pe care nu i-a citat nici în notele de subsol, nici în bibliografie; în câteva situaţii a plagiat până şi notele de subsol incluse în unele dintre articolele neatribuite şi plagiate prin traducere", spune Şercan.

Jurnalista mai afirmă că Bode a obţinut calificativul "Foarte bine" pentru o teză în care partea de cercetare proprie, elementul distinctiv şi obligatoriu pentru orice demers doctoral, se rezumă la trei paragrafe, în care este prezentată o pretinsă "simulare" a preţurilor la motorină, gaze şi electricitate în judeţul Cluj făcută în luna august 2018.

Deşi au existat serioase semnale de alarmă cu privire la teza lui Lucian Bode încă din august 2018, când lucrarea a fost analizată cu softul, îndrumătorul său de doctorat, prof. univ. Adrian Ivan, rector-comandant al Academiei SRI, a dat undă verde pentru susţinerea publică. Pusă să dea un verdict în cazul tezei lui Lucian Bode, unul dintre miniştrii cheie ai actualului Guvern şi nr. 2 în PNL, Comisia de etică a UBB stabilit că doar 2,95% din lucrare este plagiată, conţinut pe care l-a justificat prin "necunoaşterea/neaplicarea tehnicilor de citare" de către doctorand sau prin "erori de citare", mai transmite Şercan.

"Acum să vedem dacă dr. Bode va saluta şi analiza mea cu acelaşi entuziasm şi cu aceeaşi rapiditate cu care a salutat acum trei săptămâni analiza UBB", conchide Emilia Şercan.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. guvernantii nostri, hotii nostri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro