Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

EMMANUEL MACRON:Trump trebuie să-şi clarifice poziţia faţă de Europa

I.I.
Internaţional /

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron apreciază că omologul său american Donald Trump, care-şi multiplică atacurile la adresa Uniunii Europene trebuie să-şi "clarifice poziţia" faţă de UE, relatează AFP.

"Există un anumit număr de ambiguităţi, mai ales în ceea ce priveşte poziţia lui Trump cu privire la Brexit şi faptul că el promovează un Brexit dur", subliniază Macron într-un interviu acordat revistei The New Yorker, realizat în engleză.

"Cred că el trebuie să-şi clarifice poziţia faţă de Europa", apreciază şeful statului francez.

Întrebat despre rezultatul alegerilor europene, în care partidul său, La Republique en Marche (LREM) s-a clasat în urma partidului de extremă dreapta Rassemblement national (RN), Macron se felicită cu privire la faptul că o coaliţie de extremă dreapta nu a obţinut o majoritate în parlamentul European (PE).

"Este, în ceea ce mă priveşte, unul dintre rezultatele pozitive ale acestor alegeri, chiar dacă (partidele de extremă dreapta) au fost ajutate de influenţe străine", subliniază el.

Înytrebat dacă Donald Trump face parte dintre aceste "influenţe străine", el răspunde negatov.

"Nu-l asimilez complet pe (Donald) Trump lui (Steve) Bannon", a adăugat el, referindu-se la fostul consilier al preşedintelui american, pe care l-a acuzat în urmă cu câteva săptămâni că acţionează în vederea unei "destrămări a Europei".

Întrebat în weekend la postul american de televiziune NBC despre eforturile europenilor de a păstra în viaţă un acord în dosarul nuclear iranian din care s-a retras, Trump a răspuns "n-am ce să fac cu europenii".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS