Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Endava raportează venituri de 388 milioane de euro în anul fiscal 2020

A.B.
Comunicate de presă /

Endava raportează venituri de 388 milioane de euro în anul fiscal 2020

Endava Plc (NYSE: DAVA), compania de software britanică prezentă pe piaţa locală cu 7 centre de livrare, a raportat venituri de 388 milioane Eur (351 mil GBP) în anul financiar care s-a încheiat pe 30 iunie 2020, cu 21,9% mai mult comparativ cu anul anterior şi un profit de 28 milioane Eur (25.3 mil GBP). Compania şi-a menţinut creşterea şi în ultimul trimestru al anului, între lunile martie şi iunie ale acestui an, perioadă marcată de pandemia de coronavirus., conform unui comunicat de presă trimis la redacţie.

John Cotterell, CEO Endava, a declarat: "În ciuda unui climat macroeconomic dificil, am reuşit să încheiem anul fiscal cu venituri de 388 milioane de euro, însemnând o creştere de 21,9% faţă de anul anterior. Cererea de pe piaţă rămâne în continuare robustă, pandemia accelerând nevoia de transformare digitală".

Compania a mai raportat şi un număr de 6.624 angajaţi la 30 iunie 2020, în creştere cu 15,1% comparativ cu 5.754 la aceeaşi dată a anului trecut. O mare parte din echipa globală se află în centrele de livrare din România - Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti, Târgu Mureş şi Timişoara. Compania a continuat să facă angajări pe întreaga perioadă a pandemiei. Echipa Endava a crescut cu 137 de angajaţi şi în perioada martie 2020 - iunie 2020.

Endava a anunţat că cei mai importanţi 10 clienţi au generat 38% din veniturile companiei, procent similar celui înregistrat anul trecut.

Defalcând veniturile după regiuni geografice, 29% din venituri au fost generate în America de Nord, 24% în Europa, în timp ce 44% au venit din Marea Britanie şi 3% în restul lumii. Anul trecut, proporţia era: 27% în America de Nord, 28% în Europa şi 45% în Marea Britanie.

Evaluând situaţia veniturilor înregistrate luând în considerare verticalele de business, 53% au fost înregistrate de zona de plăţi şi servicii financiare, 26% de TMT (tehnologie, media şi telecomunicaţii) şi 21% de alte direcţii. În anul fiscal anterior, 53% erau generate de industria de plăţi şi servicii financiare, 27% de cea de TMT (tehnologie, media şi telecomunicaţii) şi 20% de alte direcţii de business.

Endava colaborează în mod constant cu clienţii şi angajaţii săi pentru a se putea adapta la evoluţia incertă generată de pandemia COVID-19. Compania are un sistem atestat de management pentru Business Continuity (BCMS) aliniat la standardul internaţional ISO 22301:2019 pentru continuitate în business, şi a creat un cadru de lucru pentru managementul continuităţii în business, care presupune dezvoltarea unor planuri specifice la nivelul fiecărui centru de livrare, menite să acţioneze împotriva dezastrelor la scara mare, inclusiv pandemii.

Fiind o companie cu angajaţi, clienţi şi parteneri la nivel global, Endava este conectată la nevoile societăţii şi îşi asumă responsabilitatea de a contribui la limitarea răspândirii virusului. Până în momentul de faţă, Endava a facilitat în proporţie de aproape 100% angajaţilor săi condiţii conforme de lucru de acasă aliniate recomandărilor guvernamentale şi a suspendat călătoriile non-esenţiale pentru toţi angajaţii la nivel global. De asemenea, Endava a anulat sau a amânat evenimentele sponsorizate până în prezent de către companie, inclusiv participarea angajaţilor la evenimente din industrie, fără a genera un impact negativ asupra activităţii prestate.

Pe data de 17 August 2020, Endava a anunţat achiziţionarea companiei Comtrade Digital Services ("CDS"), anterior o divizie a grupului Comtrade Group B.V. ("Comtrade"). Având sediul central în Dublin, Irlanda şi centre de livrare în zona Adriaticii, CDS este un furnizor de servicii şi soluţii strategice de inginerie software şi deserveşte preponderent clienţi din Uniunea Europeană, dar şi în alte locaţii din Europa şi Statele Unite ale Americii.

Prin intermediul acestei achiziţii, Endava şi-a consolidat prezenţa în Europa Sudică şi de Est. Portofoliul de clienţi al companiei CDS consolidează verticalele de business pe care Endava este prezentă, cu accent pe zona de plăţi şi servicii financiare, TMT (Tehnologie, Media şi Telecom) şi alte sub-sectoare, precum turism, logistică, energie, servicii guvernamentale şi din domeniul sănătăţii.

CDS are aproximativ 460 de angajaţi localizaţi în centre de livrare aflate în Slovenia, Serbia şi Bosnia.

Endava înregistra o capitalizare bursieră de 3,49 de miliarde de dolari pe Bursa din New York, la data de 21 septembrie 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

19 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5464
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3917
Gram de aur (XAU)Gram de aur254.7806

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie