Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Endesa Generacion Portugal a câştigat dreptul de a dezvolta un proiect de 99 MW de energie solară

G.U.
Comunicate de presă /

Endesa Generacion Portugal a câştigat dreptul de a dezvolta un proiect de 99 MW de energie solară

Endesa Generacion Portugal, filială a companiei spaniole Endesa, parte a grupului Enel, a câştigat dreptul de a dezvolta un proiect de 99 MW de energie solară + capacitate de stocare, conform rezultatelor preliminare ale celei de-a doua licitaţii pentru energie din surse regenerabile organizată de guvernul portughez prin DGEG (Direçăo-Geral de Energia e Geologia), informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Instalaţia, care va fi dezvoltată, construită şi operată de către Enel Green Power, divizia de energie regenerabilă a grupului Enel, va fi primul proiect de energie regenerabilă + stocare pe care grupul îl dezvoltă în Peninsula Iberică.

Antonio Cammisecra, CEO al Enel Green Power şi Head of Global Power Generation la Enel , a declarat: "Cu această atribuire, confirmăm dedicarea noastră pentru dezvoltarea surselor regenerabile de energie din Peninsula Iberică, de această dată în Portugalia, o piaţă-cheie pentru noi şi pentru angajamentul nostru cu privire la tranziţia energică şi adoptarea unui model mai sustenabil de generare a energiei electrice". Dezvoltarea de noi capacităţi regenerabile integrate cu stocarea energiei va contribui la atingerea obiectivelor de decarbonizare atât ale Grupului, cât şi ale ţării, şi va promova înlocuirea progresivă a generării convenţionale de energie cu surse cu emisii zero, sporind în acelaşi timp flexibilitatea reţelei, datorită capacităţii de stocare integrate în proiect.

Proiectul, care este estimat să devină operaţional în 2024, va fi situat în regiunea Algarve, iar construcţia acestuia va presupune o investiţie de aproximativ 90 de milioane de euro.

Potrivit comunicatului, în conformitate cu regulile licitaţiei, Enel va avea dreptul să conecteze noul proiect de energie solară + stocare la reţeaua naţională, în baza unui contract pe 15 ani cu Sistemul Energetic Naţional al ţării. Licitaţia DGEG a fost lansată pentru aproximativ 700 MW în proiecte noi de energie solară şi în proiecte noi de energie solară + stocare, în conformitate cu obiectivul Portugaliei de a avea emisii neutre de carbon până în 2050.

Rezultatul preliminar al licitaţiei este pe deplin în conformitate cu strategia de decarbonizare a Enel, care are drept scop stimularea creşterii amprentei regenerabile a Grupului, inclusiv prin combinarea noilor capacităţi cu stocarea de energie. Enel Green Power a început recent construcţia unui proiect de energie solară + stocare în Texas şi are proiecte de acest gen pentru peste 160 MW aprobate în prezent sau în curs de construcţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

26 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1224
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5473
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3888
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.3262

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie