Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Enel a semnat un contract de facilitate de credit asociat obiectivelor de sustenabilitate de 1 miliard de euro

A.P.
Comunicate de presă /

Enel a semnat un contract de facilitate de credit asociat obiectivelor de sustenabilitate de 1 miliard de euro

Contractul de facilitate de credit pe termen de 6 ani susţine realizarea obiectivului de sustenabilitate al Enel legat de ponderea capacităţii instalate consolidate de energie regenerabilă în capacitatea instalată consolidată totală, în conformitate cu angajamentul de a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Enel S.p.A. ("Enel") a semnat astăzi un acord de facilitate de credit "asociat obiectivelor de sustenabilitate" în valoare de 1 miliard de euro pe termen de 6 ani, structurat sub forma unui credit sindicalizat, cu scadenţă pe 15 octombrie 2026, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Creditul este menit să răspundă nevoilor de finanţare uzuale ale grupului şi urmează adoptării de către Enel a unui "cadru de finanţare asociat obiectivelor de sustenabilitate", primul de acest tip din lume, revizuit de furnizorul secundar Vigeo Eiris, care prezintă întreaga strategie de finanţare asociată obiectivelor de sustenabilitate în mai multe soluţii de finanţare (documente comerciale, împrumuturi şi obligaţiuni), integrând pe deplin sustenabilitatea în programul global de finanţare al Grupului. Cadrul este aliniat Principiilor Obligaţiunilor de Sustenabilitate (SLBP - Sustainability-Linked Bond Principles) ale Asociaţiei Internaţionale a Pieţei de Capital (ICMA), precum şi Principiilor Împrumuturilor de Sustenabilitate ale Loan Market Association (LMA).

În conformitate cu Cadrul, creditul este legat de indicatorul cheie de performanţă ("KPI") al ponderii capacităţii instalate în energie regenerabilă (adică, procentul capacităţii instalate consolidate de energie regenerabilă în capacitatea instalate consolidată totală) şi de realizarea aferentă a unei performanţe de sustenabilitate pentru ţinta ("SPT") egală sau mai mare de 60% până la 31 decembrie 2022 (la 30 iunie 2020, cifra era egală cu 51,9%). Pe baza realizării SPT până la data limită, linia de credit prevede un mecanism step-up / step-down, care va avea impact asupra diferenţei de dobândă aplicate extragerilor din linia de credit, reflectând astfel valoarea sustenabilităţii.

Creditul reflectă angajamentul Enel, cea mai mare companie privată de energie electrică din lume în funcţie de capacitatea instalată în energie regenerabilă, de a contribui la realizarea ODD 7.2, adică "Creşterea substanţială a cotei de energie regenerabilă în mixul energetic global până în 2030".

Semnarea acestui împrumut este în concordanţă cu strategia financiară a Enel, caracterizată tot mai mult de finanţări durabile, aşa cum dovedeşte obiectivul Grupului de a majora ponderea surselor de finanţare sustenabile din datoria brută până la 43% în 2022 şi la aproximativ 77% în 2030.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
ADAMA

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie