ENEL GREEN POWERCentrala fotovoltaică Carrera Pinto din Chile începe generarea de energie

Adina Lateş
Companii / 5 ianuarie 2016

Enel Green Power ("EGP") a finalizat şi conectat la reţea primii 20 MW ai centralei fotovoltaice Carrera Pinto de 97 MW, situate în regiunea Atacama din Chile, informează un comunicat al companiei.

Centrala solară este deţinută de Parque Solar Carrera Pinto SA, o filială a Enel Green Power Chile Ltda. Restul de 77 MW ai facilităţii fotovoltaice vor fi finalizaţi şi vor intra în funcţiune în cea de-a doua jumătate a anului 2016. Complet operaţional, parcul Carrera Pinto va putea genera peste 260 GWh în fiecare an - echivalentul necesarului de consum energetic anual al aproximativ 122.000 de gospodării din Chile - în timp ce va evita emisii de peste 127.000 de tone de CO2.

Conform sursei citate, EGP investeşte aproximativ 180 de milioane de dolari americani în construcţia centralei Carrera Pinto, ca parte a investiţiilor prevăzute în planul curent de afaceri al companiei. Proiectul este finanţat prin resursele proprii ale Grupului Enel Green Power şi este susţinut de un acord de achiziţie a energiei pe termen lung (PPA).

Energia generată de centrala solară Carrera Pinto, care este situată la 60 de kilometri de oraşul Copiapo, va fi livrată transportatorului din Chile (Sistema Interconectado Central, SIC).

"EGP deţine în prezent un portofoliu de centrale în Chile, cu o capacitate instalată combinată de aproximativ 600 MW, din care 340 MW energie eoliană, 174 MW fotovoltaică şi 92 MW hidroelectrică. În plus, Enel Green Power are în prezent proiecte în execuţie pentru circa 600 MW, care, odată finalizate, vor aduce capacitatea totală instalată a companiei în Chile la aproximativ 1.200 MW. Printre aceste proiecte, EGP construieşte, în parteneriat cu ENAP, unitatea Cerro Pabellon, prima centrală geotermală din America de Sud, care are o capacitate instalată brută de 48 MW", mai arată comunicatul.

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa, America, Africa şi Asia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

17 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8849
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8018
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0503
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8119
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.7366

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro