Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

EPISODUL 18:"Vestele galbene", noi proteste în Franţa

I.M.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

După mai multe săptămâni în care prezenţa la proteste a scăzut, "vestele galbene" au încercat o revenire astăzi, organizând un marş de amploare la Paris care a devenit însă violent în scurt timp, scrie thelocal.fr.

Oamenii s-au adunat pe Champs-Elysees pentru cel de-al 18-lea weekend consecutiv de proteste antiguvernamentale care l-au forţat iniţial pe preşedintele francez Emmanuel Macron să adopte noi măsuri împotriva sărăciei, scrie News.ro.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii care au format baricade în apropiere de Champs-Elysees, scene care au adus aminte de protestele din trecut ale "vestelor galbene" care au devenit violente.

Protestatarii au vandalizat celebrul restaurant Fouquet, spărgând geamurile şi răsturnând mesele şi scaunele. Ei au vandalizat, de asemenea, magazinele din apropiere, inclusiv pe cel al firmei Boss.

De asemenea, mai mulţi protestatari mascaţi au aruncat cu pietre către poliţia care proteja Arcul de Triumf. Poliţiştii au răspuns cu gaze lacrimogene.

Protestele de sâmbătă coincid cu încheierea a două luni de dezbateri publice iniţiate de Macron pentru a linişti protestatarii. Nivelul ridicat al participării va fi văzut ca un semn de susţinere faţă de mişcare, care a început în noiembrie ca protest faţă de majorarea preţurilor la carburanţi.

Organizatorii protestului de sâmbătă l-au prezentat ca fiind un "ultimatum" pentru Macron, stârnind astfel îngrijorări la o revenire la violenţe. Peste 5.000 de poliţişti au fost mobilizaţi.

Un cordon de securitate a fost creat în jurul bulevardului Champs-Elysees.

Protestul a început paşnic, unele persoane afişând pancarte prin care îşi exprimau solidaritatea cu victimele atacului terorist din Noua Zeelandă, soldat cu 49 de morţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS