Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Erori de "copy-paste" în noul program de guvernare

E.D.
Politică /

Erori de "copy-paste" în noul program de guvernare

Referirile la privatizarea CFR Marfă şi la salariul minim - greşite

Premierul Victor Ponta a precizat, sâmbătă, că referirile la salariu minim pe economie de 1100 de lei şi la privatizarea minoritară a CFR Marfă, conţinute de programul de guvernare, reprezintă "erori de redactare" care vor fi îndreptate.

Se pare că aceste referiri au fost luate "copy/paste" dintr-un program anterior.

Premierul a declarat că programul de guvernare conţine două erori de redactare, salariul minim fiind de 1200 lei şi nu 1100 cum s-a zis iniţial. "Salariul minim pe economie este 1200 lei. A fost o greşeală de redactare, pentru că am redactat lucrurile de miercuri noapte până joi, la fel cum a fost o greşeală cea referitoare la privatizarea CFR Marfă - rămâne conform acordului cu FMI, privatizare majoritară şi nu minoritară", a spus Ponta.

Ponta a precizat, totodată, că era logic ca noul program de guvernare să stipuleze faptul că CAS scade, dacă situaţia financiar-bugetară permite, argumentând că, între timp, România a încheiat un nou acord cu FMI şi a ratificat Tratatul de guvernanţă fiscală.

"Dacă vrem să fim ţară membră a UE, nu putem, peste noapte, să aruncăm bugetul în cap şi să îl facem altfel. Evident că, în discuţia cu CE, în primul rând, şi cu FMI aceste obiective politice şi de guvernare le vom realiza. Nu putem să le facem împotriva tratatelor pe care România le-a ratificat deja", a spus Ponta.

Limita maximă până la care ar urma să crească, în etape, până în 2016 salariul minim este, în programul noului Guvern, mai mică decât limita superioară asumată de Guvernul USL, în decembrie 2012, fiind calculată acum la 1.100 lei, faţă de ţinta de 1.200 lei fixată atunci pentru acelaşi interval.

Guvernul a preluat, eronat, din vechiul program de guvernare paragraful privind CFR Marfă, asumându-şi astfel vânzarea a unui pachet minoritar de acţiuni, contrar deciziei CSAT şi obligaţiilor FMI, a atenţionat Ponta, cerând SGG modificarea în Parlament.

Victor Ponta a arătat că forma finală a programului de guvernare va fi cea pe care, marţi, Guvernul o depune la Parlament, după ce primeşte eventuale observaţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cum e turcul, si pistolul. 

    1. Ponta-I turc? cam seaman. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie