"Erste": Investitorii s-ar putea întoarce la acţiunile "farma"

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 februarie 2010

Sectorul farmaceutic de la bursele din Europa Centrală şi de Est ar putea reintra în atenţia investitorilor în 2010, ţinând cont de natura defensivă a emitenţilor din acest sector, după ce acţiunile farma au fost ocolite anul trecut, potrivit unei analize a Erste Group.

"În continuare, natura lor defensivă va fi atât în favoarea, cât si în defavoarea acţiunilor farma din ECE", explică Vladimira Urbankova, analist pentru sectorul farma în cadrul Erste Group, adăugând: "Previziunile pentru T1 2010 arată că investitorii vor prefera sectoarele ciclice, investiţiile în titlurile farma urmând să fie marginalizate. Cu toate aces-tea, deoarece condiţiile economice rămân fragile si impactul încetinirii economice va continua să se reflecte în rezultatele sectoarelor ciclice, am putea asista la o reorientare a investitorilor către titlurile defensive, spre finalul anului. În acel moment credem că sectorul medical - şi în special jucătorii din sectorul de generice - ar trebui să se afle printre opţiunile preferate".

Analiştii Erste consideră că perspectivele farmaceutice din Europa Centrală şi de Est sunt mai degrabă încurajatoare, deoarece se aşteaptă la o revenire a creşterii pe toate pieţele majore din regiune, inclusiv pe pieţele care au avut cel mai mult de suferit anul trecut, cum ar fi Ucraina.

În ceea ce priveşte acţiunile companiilor locale monitorizate de Erste în sectorul farma, estimările de profitabilitate sunt negative, întrucât companiile româneşti vor fi afectate de înrăutăţirea comportamentului de plată şi de impozitele pe vânzări introduse recent în România.

În acest context, analiştii grupului austriac recomandă reducerea expunerii pe acţiuni Antibiotice Iaşi (ATB), revizuind totodată preţul ţintă la 0,624 lei/acţiune, sub actuala cotaţie din piaţă.

Pe de altă parte, titlurile Biofarm (BIO) au un potenţial de creştere limitat, în condiţiile în care preţul ţintă a fost revizuit la 0,222 lei/acţiune, cu doar 5% peste nivelul actual din piaţă. Analiştii Erste recomandă în cazul acestui emitent "păstrare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro