EUGEN TEODOROVICI:"CNADNR şi CFR trebuie reformate complet pe zona de achiziţii publice"

Companii #Transporturi / 21 martie 2015

"CNADNR şi CFR trebuie reformate complet pe zona de achiziţii publice"

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi CFR trebuie reformate complet pe zona de achiziţii publice, în sensul creării unei unităţi separate în subordinea ministrului Transporturilor, care să se ocupe de achiziţiile publice şi de managementul de contract, a declarat, ieri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, transmite Agerpres.

Demnitarul a afirmat, la lucrările pe ateliere cu ocazia Consiliului Naţional al PSD: "Cele două mari companii beneficiare (cele mai mari beneficiare pe fonduri europene şi cred că şi pe bani publici), CNADNR şi CFR, din punctul meu de vedere, pe zona de achiziţii publice trebuie să fie reformate complet. Eu am o idee de foarte mulţi ani (şi sper să găsim o soluţie şi să o vedem aplicată): adică extragere de acolo a tot ceea ce înseamnă achiziţie publică şi management de contract. Făcut sub domnul ministru o unitate de coordonare de management şi contract, cum au şi alte ţări, şi care să se ocupe de tot, de la momentul lansării procedurii, documentaţie, evaluare, implementare, management de contract, până când se taie panglica. Când s-a tăiat panglica, le-o pun în braţe celor de la CFR şi de la CNADNR să o gestioneze, pentru că asta trebuie să facă ei: să administreze, nu să se joace cu banii publici".

Ministrul a explicat că, existând o astfel de structură, pot fi cooptaţi experţi din străinătate sau de la bănci, "ca să fie totul transparent făcut şi fără niciun fel de grijă".

Eugen Teodorovici şi-a exprimat convingerea că, de anul viitor, ţara noastră va deveni un şantier, acest lucru conducând la crearea de noi locuri de muncă.

Domnia sa a detaliat: "Eu sunt convins că, anul viitor, România poate să devină un şantier în sensul bun, cu foarte multe lucrări lansate - şi, sigur, sperăm să le şi finalizăm pe toate - astfel încât, pe de o parte, să vedem aceste obiective îndeplinite, iar pe de altă parte să fie foarte multe locuri de muncă create. Vorbeam şi astăzi cu primul ministru: în cazul în care cele două zone principale - fondurile europene anul ăsta să atingă 80%, şi eu în continuare am această nebunie pozitivă, zic eu, să cred că România poate să facă anul ăsta 80%, corelat cu tot ceea ce înseamnă Cod Fiscal, cu aceste foarte bune prevederi din 2016, România va avea o creştere fantastic de mare", a subliniat Eugen Teodorovici.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

20 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2275
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5341
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7761
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0731

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro