Eugen Tomac: "Daea - un nou eşec de proporţii la şedinţa de la Luxembourg"

S.B.
Politică / 22 aprilie 2023

Eugen Tomac: "Daea - un nou eşec de proporţii la şedinţa de la Luxembourg"

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, vorbeşte, sâmbătă, despre "un nou eşec de proporţii la şedinţa de la Luxembourg" al ministrului Petre Daea, care nu a avansat problema fermierilor români, informează news.ro.

Potrivit acestuia, situaţia generată de importurile crescute de produsele agroalimentare provenite din Ucraina va fi discutată doar la propunerea Slovaciei şi Poloniei, iar România "va fi absentă şi va vota doar ceea ce vor propune alte state".

"Daea - un nou eşec de proporţii la şedinţa de la Luxembourg. Săptămâna viitoare, pe 25 aprilie, va avea loc, la Luxembourg, o reuniune a miniştrilor agriculturii din Uniunea Europeană. Şedinţa este extrem de importantă ţinând cont de contextul generat de războiul din Ucraina ce a afectat puternic piaţa agroalimentară din statele est-europene", a transmis, sâmbătă, Eugen Tomac.

Liderul PMP afirmă că, în ultimele zile, "ministrul Daea, încercând să-i convingă pe agricultorii români că are soluţii la criza cerealelor, a tot făcut trimitere la această reuniune susţinând că aici se vor lua decizii privind suplimentarea fondurilor pentru România".

"Prezint aici proiectul ordinii de zi a şedinţei de la Luxembourg. Din păcate, putem observa că nu există nicio propunere de decizie pe care consiliul de miniştri ai agriculturii din UE s-o adopte cu privire la criza cerealelor. De asemenea, am aflat ieri, 21 aprilie, că, la propunerea Slovaciei şi a Poloniei, se va discuta, pe ordinea de zi suplimentară, situaţia generată de importurile crescute de produsele agroalimentare provenite din Ucraina. Deci doar cele doua state au ceva de spus, nu şi România", a mai transmis Tomac.

Potrivit acestuia, "Daea a înregistrat din nou un eşec major pentru că, la această reuniune, trebuiau deja luate decizii deoarece agricultorii români îşi strigă neputinţa de luni de zile".

"Mai mult decât atât, pentru că, prin ţara noastră, prin Solidarity Lanes, au fost exportate peste 60% din cerealele provenite din Ucraina, aveam obligaţia şi legitimitatea să venim cu un plan de măsuri. Cu iniţiative noi, cu solicitări de fonduri şi multe alte propuneri.

Din păcate, România, şi de această dată, va fi absentă şi va vota doar ceea ce vor propune alte state", susţine liderul PMP.

Tomac crede că "toate acestea se întâmplă pentru că PSD şi PNL, în loc să-l demită, au făcut scut în jurul lui Daea la moţiunea dezbătută în această săptămână în Parlament".

"Premierul Ciucă are obligaţia să-l demită pe loc, Daea este depăşit de vremuri. La Luxembourg trebuie să meargă şeful guvernului, chiar şi în calitate de ministru interimar al agriculturii, pentru a mai salva ce se mai poate pentru România", a mai transmis europarlamentarul.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. BAI TOLOMAC,ce ma nu iti stii STAPANII.? Ukrainianule,din cauza natiei tale de SLUGI,o duc greu nu numai romanii co,toți europeni. Tu,BANDERISTULE,în loc să clampanesti,du-te lupta,pentru Tara mori,și mormântul tau,v-a fi presărat cu flori de maracini.!

  1. Bravo ! Așa este !

  TOȚI POLITICIENII ROMÂNI SUNT MEREU UN EȘEC ! REZULTATELE SE VOR VEDEA ÎN CURÂND ! ...

  cine esti tu, mai Tomac si ce ai realizat tu pentru tara pana acum?

  60% e puțin.Romănia î și dorește monopol pe cerealele din Ukraina.RO va cumpăra tot.Are vreo importanță că agricultorii romăni vor fi faliți?Desigur că nu.Important e să ajutăm Ukraina și posibil peste 25ani RO va primi vize de SUA.

  Puștiul Daea să meargă la pensie , dă zilnic probe că nu mai au efect pastilele...

  intre Tomac si Daea , nu am nici un dubiu , il cred pe Daea . pina una alta Tomac se ocupa mai mult cu gargara si incaseaza cu nevasta-sa bani de peste tot fara sa faca nimic . Daea cel mai bun ministru !

  Eugen Tomac, acest avorton politic lipsit de ch arisma este absolut inutil. Tomac nu a fost in stare de nimic niciodata dar se agata de cate un nume sa insa din anonimat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5749
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1357
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9082
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.1460

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb